Čas priprave:
15 minut
Zahtevnost:
enostavno
Nasvet:
tuno lahko nadomestimo s koščki popečenega purana ali piščanca
Sestavine za 4 osebe:
0.40 kg zelene solate - endivija
0.05 kg rukole
1 kom konzerve tune v lastnem soku (185g)
2 jajca
1 konzerva koruze (340g)
0.10 kg dimljenega sira
4 žlice majoneze
olivno olje
balzamični kis
sol
česen po okusu
Predpriprava:
- jajca skuhamo v trdo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- zeleno solato otrebimo in operemo
- koruzo odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo
- česen fino sesekljamo
- dimljen sir naribamo
Priprava:
Zeleni solati dodamo koruzo, česen, olivno olje, balzamični kis in sol ter dobro premešamo. Narejeno solato položimo na servirno posodo in obložimo s kolobarji jajc ter čez vse skupaj potrosimo tuno. Na vrh dekorativno položimo žlico majoneze in potrosimo z ribanim sirom.
15 minut
Zahtevnost:
enostavno
Nasvet:
tuno lahko nadomestimo s koščki popečenega purana ali piščanca
Sestavine za 4 osebe:
0.40 kg zelene solate - endivija
0.05 kg rukole
1 kom konzerve tune v lastnem soku (185g)
2 jajca
1 konzerva koruze (340g)
0.10 kg dimljenega sira
4 žlice majoneze
olivno olje
balzamični kis
sol
česen po okusu
Predpriprava:
- jajca skuhamo v trdo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- zeleno solato otrebimo in operemo
- koruzo odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo
- česen fino sesekljamo
- dimljen sir naribamo
Priprava:
Zeleni solati dodamo koruzo, česen, olivno olje, balzamični kis in sol ter dobro premešamo. Narejeno solato položimo na servirno posodo in obložimo s kolobarji jajc ter čez vse skupaj potrosimo tuno. Na vrh dekorativno položimo žlico majoneze in potrosimo z ribanim sirom.
Ni komentarjev
Objavite komentar