Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zelena solata s tuno

Čas priprave:
15 minut


Zahtevnost:
enostavno


Nasvet:
tuno lahko nadomestimo s koščki popečenega purana ali piščanca







Sestavine za 4 osebe:
0.40 kg zelene solate - endivija
0.05 kg rukole
1 kom konzerve tune v lastnem soku (185g)
2 jajca
1 konzerva koruze (340g)
0.10 kg dimljenega sira
4 žlice majoneze
olivno olje
balzamični kis
sol
česen po okusu

Predpriprava:
- jajca skuhamo v trdo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- zeleno solato otrebimo in operemo
- koruzo odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo
- česen fino sesekljamo
- dimljen sir naribamo

Priprava:
Zeleni solati dodamo koruzo, česen, olivno olje, balzamični kis in sol ter dobro premešamo. Narejeno solato položimo na servirno posodo in obložimo s kolobarji jajc ter čez vse skupaj potrosimo tuno. Na vrh dekorativno položimo žlico majoneze in potrosimo z ribanim sirom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo