Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Gratinirana paprika s poširanim jajcem

ČAS PRIPRAVE
30 minut
ZAHTEVNOST
srednja
NASVET
začimbo KURKUMA lahko nadomestimo s CURRYEM ; papriko lahko zamenjamo za jajčevec - izdolbeno sredico sesekljamo in dodamo mletemu mesu ; lahko pa sesekljani sredici dodamo pasirano špinačo in dobimo vegetarijansko jed

Sestavine za dve osebe:
2 podolgovate rdeče paprike
0,20 kg mešanega mletega mesa
2 jajca
0,10 kg mozzarelle
3 žlice kisle smetane
sol, poper
1/2 čajne žličke začimbe KURKUMA (mešanica začimb z aromo pomaranče in ingverja)
česen po okusu
vejica peteršilja

Predpriprava:
- papriko prepolovimo ter očistimo
- mozzarello narežemo na tanke lističe
- mleto meso začinimo s soljo in poprom ter dodamo sesekljan česen in peteršilj ; oblikujemo podolgovate svaljke

Priprava:
Polovičke paprike položimo v ognjevarno posodo ter obložimo z mesnimi svaljki. Čez nadevane polovičke prelijemo kislo smetano, kateri smo predhodno primešali začimbo kurkuma ter sol. Nato vse skupaj obložimo z narezano ali naribano mozzarello. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo približno 20 minut. Tik pred serviranjem obroka še poširamo jajce. V kozici zavremo vodo, nato v vodo ubijemo jajce in pustimo, da se kuha približno 3 minute. S pomočjo penovke odstranimo jajce z vode in ga položimo na gratinirano papriko. Jed serviramo v ognjevarni posodi.
1
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo