Zahtevnost:
*****
Čas priprave:
25 minut
Nasvet:
Nadev za vaflje lahko popolnoma prepustimo domišljiji; v predlaganem receptu lahko zamenjate čokolado z drugim nadevom
VAFLJI:
Sladkor, maslo, vanili sladkor in jajca dobro zmešamo z električnim
mešalnikom. Počasi dodajamo izmenično moko pomešano s pecilnim praškom ter
mleko pomešani z vodo. Ob koncu mora biti masa goste tekoča. Gostosto
uravnavamo z moko ali mlekom.
Maso pečemo v aparatu za peko vafljev,
a si lahko pomagamo rudi s ponvijo.
|
|
Priprava:
Jagode očistimo in operemo pod tekočo vodo ter jih osušimo. Nato jih
narežemo na tanke lističe ter dekorativno položimo na pečene vaflje. Mlečno
čokolado nad soparo raztopimo, a ko je stopljena ji primešamo še tekočo
sladko smetano. Z prelivom prelijemo jagode in posujemo z grobo mletimi
lešniki in sladkorjem v prahu.
|
|
Ni komentarjev
Objavite komentar