1 URA
zahtevnost
*****
nasvet
Meso lahko nadomestimo s poparjeno blitvo ali špinačo, kateri primešamo malo skute
Testo:
|
Iz naštetih sestavin zgnetemo testo in ga pustimo pol ure
počivati.
Na tanko razvaljamo ter nadevamo z mesnim nadevom. |
|
Nadev:
|
Predpriprava:
Čebulo očistimo in sesekljamo
Korenček olupimo ter naribamo
Paradižnik operemo pod tekočo vodo in narežemo
na majhne kocke
Česen očistimo in sesekljamo
Priprava:
Na olju prepražimo čebulo, da
se razpusti. Da bo postopek hitrejši: ko čebulo pražimo jo posolimo.
Praženi čebuli dodamo meso in
korenje ter začimbe (poper, majaron, timijan), pražimo približno 10 minut.
Dodamo česen, a ko zadiši
dodamo še sveži paradižnik ter dušimo pokrito približno 10 minut.
|
Z mesnim nadevom potrosimo razvaljano testo ter ga zavijemo
v rolo. Pečemo ga na 200°C približno pol ure. Med pečenjem ga nekajkrat premažemo z mešanico olja in vode.
Ni komentarjev
Objavite komentar