Čas priprave: 3,5 h
Zahtevnost: *****
Nasvet: količino primerno zmanjšamo za velikost pekača ; za klasičen okrogel tortni model recepturo razpolovimo ; namesto orehov lahko uporabimo mandeljne, lešnike ali kokos
Sestavine za klasičen kvadratni pekač (30*25):BISKVIT
0,30 kg moke
0,30 kg masla
0,30 kg čokolade
0,30 kg sladkorja
10 jajc
3 žlice mleka
1 zavitek vanili sladkorja
1/2 zavitka pecilnega praška
NADEV
0,40 lit sladke smetane
6 žlic čokoladne kreme (nutella)
1 pest grobo mletih orehov
DEKORACIJA
bela in temna mlečna čokolada
sladkor, voda
marelična marmelada
Priprava biskvita:
- beljake stepemo v trd sneg
- moki primešamo pecilni prašek
Nad vročo vodo v posodi raztopimo maslo in čokolado z
dodatkom mleka. Ko se vse skupaj stopi vmešamo sladkor in vanili sladkor ter ob
koncu še rumenjake.
V čokoladno zmes prvo vmešamo tretjino stepenih beljakov in
moko, a ko smo dobro zmešali na rahlo primešamo še preostanek stepenih
beljakov. Biskvitno zmes zlijemo v naoljen pekač in pečemo v segreti pečici na
190°C približno 40 minut.
Priprava nadeva:
Sladko smetano stepemo do polovice, nato dodamo čokoladno kremo in orehe ter stepemo do konca, da dobimo gosto mazljivo maso.
6 žlic sladkorja in 0,40lit vode zavremo in pustimo, da počasi vre 10 minut. Tekočino ohladimo, saj bomo potrebovali hladno za preliv preko biskvita.
Priprava čokoladne rezine:
Pečen biskvit trikrat prečno prerežemo, da dobimo tanke plasti biskvita. Biskvit namočimo s sladko vodo in premažemo z nadevom. Vse skupaj ponovimo dvakrat, da ob koncu dobimo na vrhu biskvit. Čokoladno kocko premažemo z marelično marmelado in jo položimo vsaj za eno uro v hladilnik.
Temno čokolado z dodatkom olja raztopimo in glaziramo čokoladno kocko premazano z marelično marmelado. Po vrhu potrosimo naribano belo in temno čokolado.
|
|
|
Ni komentarjev
Objavite komentar