Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečen nadevan jajčevec

0
Čas priprave: 45 minut
Zahtevnost: *****
Nasvet: pri receptu lahko namesto govejega mesa uporabimo kuhano govedino in jušno zelenjavo iz goveje juhe ; meso in zelenjavo lahko zamenjamo s skuto in mlado špinačo
Sestavine za 2 osebe:
0,20 kg govejega mesa
2 manjša jajčevca
1 manjše korenje
1 jajce
1/2 zavitka ribanega parmezana (40g vrečka)
1 manjši paradižnik
1 žlica gorčice
1 vejica listov gomolja zelene
limonin sok 1 limone
sol
poper
olivno olje
česen po okusu
začimbe (majaron, timijan)

Predpriprava:
- goveje meso in očiščeno korenje ter strok česna skuhamo v soljeni vodi (dodamo lahko še malo govejega koncentrata in dobimo hitro juho)
- jajčevec operemo, prepolovimo ter izdolbemo sredico ; sredico sesekljamo ; notranjost jajčevca premažemo z mešanico (2 žlice olivnega olja, sol, poper)
- paradižnik in liste zelene operemo pod tekočo vodo

Priprava:
Kuhano goveje meso, korenje, strok česna, jajce, parmezan, izdolbeno sredico jajčevca in začimbe položimo v električni mešalnik ter zmiksamo v kompaktno maso. Z maso nadevamo izdolbene polovice jajčevca, po dve polovici združimo ter ob robovih na vsaki strani zapičimo zobotrebec. Nadevan jajčevec položimo v pekač, poškropimo z olivnim oljem ter pečemo na 200°C 35 minut. V pekač lahko poleg položimo še mešano zelenjavo ali mlad krompir.
Omaka:
S paličnim mešalnikom zmiksamo v gost preliv: sok ene limone, paradižnik, liste zelene, ščepec soli in popra ter gorčico.
Jed lahko ponudimo kot toplo ali hladno predjed ali kot samostojno jed.

TRAČKO PRIPOROČA: POIŠČI SVOJ STIL!



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo