Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

PEČENA PAPRIKA - hitro, enostavno, okusno

0
Čas priprave: 28 minut
Zahtevnost: *****
Nasvet: enostavno, hitro, okusno; trikot topljeni sir lahko nadomestimo s sirom po svojem okusu; začimba kurkuma (mešanica začimb s kančkom arome pomaranče in ingverja) da jedi orientalski priokus, a lahko recept naredimo tudi brez nje

Sestavine po osebi:
2 papriki
1 manjši krompir
1 manjši paradižnik
1 kolobar za dva prsta debele sveže kumare
1 vejica listov zelene
1 trikot topljen sir
sol
poper
ščepec posušenega rožmarina
ščepec začimbe kurkuma

Predpriprava:
- papriki odstranimo pecelj in semena ter pod tekočo vodo operemo
- zelenjavo (krompir, paradižnik, kumara) očistimo, operemo in narežemo na majhne kocke
- trikot topljen sir narežemo na majhne kocke
- liste zelene fino sesekljamo

Priprava:
Narezano zelenjavo, sir ter sesekljane liste zelene položimo v posodo, posolimo, popopramo in začinimo z rožmarinom in kurkumo. Vse skupaj dobro premešamo ter z maso napolnimo papriko. Pečemo približno 22 minut na 200°C.
K jedi ponudimo zeleno solato z rukolo, a jed se lahko ponudi kot topla predjed ali glavna jed. Primirno za vegetarijance.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo