Čas priprave: 20 minut
Zahtevnost: *****
Nasvet: perutničke lahko zamenjamo z drugim delom piščanca ali izberemo svinjsko oz. puranje meso ; v recepturi lahko uporabimo tudi file lososa ali tune ; vegetarijanci lahko meso nadomestijo z bučko ali jajčevcem (se le prepolovi)
Sestavine za dve osebe:
0,60 kg piščančjih perutničk
0,15 kg sira
0,10 kg rukole
1 žlica sezamovih semen
1 žlica gorčice
1 žlička rdeče paprike
1 žlička rožmarina
3 žlice olivnega olja
6 žlic belega vina
sol
poper
sok 1 limone
balzamični kis
česen po okusu
Mariniranje:
V posodi zmešamo olivno olje, gorčico, rdečo papriko, sezam, rožmarin, sol, poper in belo vino. Premažemo izbrano meso in če je mogoče ga pustimo počivati v hladilniku vsaj dve ure, a najbolje je čez noč.
Priprava:
Perutničke premažemo z marinado (olivno olje, gorčica, rdeča paprika, sezam, rožmarin, sol, poper, belo vino), položimo pekač in pečemo 15 minut pri 200°C. Rukolo operemo ter dobro odcedimo ter položimo v posodo. Sir narežemo na male kocke ter ga dodamo rukoli, nato, jo še posolimo, dodamo sesekljan česen po okusu in pokapamo z balzamičnim kisom. Vse skupaj na rahlo premešamo in položimo v servirno posodo. Čez rukolo položimo perutničke in vse skupaj pokapamo z limoninim sokom. Poleg ponudimo polnozrnati kruh.
Ni komentarjev
Objavite komentar