Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 minut
Nasvet: kuhane njoke na hitro ohladimo s hladno vodo (uporabimo jih lako tudi naslednji dan ali pa jih shranimo v zamrzovalno skrinjo) ; svinjsko mesto lahko nadomestimo s perutnino ali morskimi sadeži
KROMPIRJEVI NJOKI
Sestavine:
1,00 kg kuhanega olupljenega krompirja
0,20 kg moke
3 jajca
1/2 čajne žličke soli
noževa konica naribanega muškatnega oreščka
Priprava:
Krompir olupimo, operemo ter narežemo na četrtine. V
osoljeni vodi skuhamo krompir, odcedimo ter še mlačnega pretlačimo. Pretlačenemu
krompirju dodamo jajca, sol in muškatni orešček, gnetemo ter počasi dodajamo
moko.
Dobro pregneteno testo oblikujemo v debelejše svaljke ter
narežemo na manjše dele (širina približno 2cm). Krompirjeve njoke kuhamo v
vreli slani vodi.
OMAKA Z MESNIMI KOCKAMI IN SOJINO OMAKO
Sestavine za dve osebe:
0,20 kg svinjske ribice
1 srednje velika rdeča čebula
1 srednje veliko korenje
česen po okusu
6 žlic sojine omake
sol in poper
olivno olje
Predpriprava:
- svinjsko ribico narežemo na kocke
- čebulo očistimo ter na tanko narežemo
- korenje olupimo, operemo ter narežemo na kocke (pazimo, da so mesne in zelenjavne kocke iste velikosti)
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo z dodatkom, da postekleni, dodamo meso in korenje ter pražimo približno 5 minut. Dodamo česen, a ko zadiši dodamo še sojino omako ter cca 0,05 lit vode. Pokrito dušimo 10 minut in med dušenjem večkrat premešamo. Ob koncu preverimo slanost, saj je sojina omaka slana, po potrebi solimo.
Ni komentarjev
Objavite komentar