Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

HRUŠKINE TORTICE

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: izbiro sadja  lahko prepustimo domišljiji ; sladico lahko serviramo takoj, lahko jo shranimo za kasneje, a prepričljivo boste presenetili povabljence
hruška


Sestavine za 6 tortic premera 11cm:
0,25 kg kreme mascarpone
0,25 lit sladke smetane
3 srednje velike hruške
1 zavitek valjanega listnatega testa
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička naribane limetine lupine
6 žlic sladkorja
4 žlice masla
1 jajce

Predpriprava:
- hruške operemo, odstranimo koščice in zrežemo na tanke krhlje
- naribamo limetino lupino

Priprava:
Listnato testo razvijemo ter izrežemo kroge premera 11 centimetrov, z zobotrebcem nekajkrat prešpikamo testo ter premažemo s stepenim jajcem. 
Na maslu prepražimo sladkor, da karamelizira, zalijemo z 0,20 lit vode, da se razpusti. Dodamo narezane hruške, cimet ter naribano limetino lupino, kuhamo toliko časa, da tekočina povre. 

Krhlje hrušk položimo na listnato testo ter pri 200°C pečemo 15 minut, po pečenju ohladimo.

Sladko smetano in mascarpone damo v posodo ter z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Mascarpone maso dekorativno premažemo preko hrušk.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo