Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: izbiro sadja lahko prepustimo domišljiji ; sladico lahko serviramo takoj, lahko jo shranimo za kasneje, a prepričljivo boste presenetili povabljence
Sestavine za 6 tortic premera 11cm:
0,25 kg kreme mascarpone
0,25 lit sladke smetane
3 srednje velike hruške
1 zavitek valjanega listnatega testa
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička naribane limetine lupine
6 žlic sladkorja
4 žlice masla
1 jajce
Predpriprava:
- hruške operemo, odstranimo koščice in zrežemo na tanke krhlje
- naribamo limetino lupino
Priprava:
Listnato testo razvijemo ter izrežemo kroge premera 11 centimetrov, z zobotrebcem nekajkrat prešpikamo testo ter premažemo s stepenim jajcem.
Na maslu prepražimo sladkor, da karamelizira, zalijemo z 0,20 lit vode, da se razpusti. Dodamo narezane hruške, cimet ter naribano limetino lupino, kuhamo toliko časa, da tekočina povre.
Krhlje hrušk položimo na listnato testo ter pri 200°C pečemo 15 minut, po pečenju ohladimo.
Sladko smetano in mascarpone damo v posodo ter z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Mascarpone maso dekorativno premažemo preko hrušk.
Ni komentarjev
Objavite komentar