Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

JEŠPRENJEVA RIŽOTA

rižota, riž, ješpranj, ješprenj, ješrenjeva rižota, rižota s svinskim mesom, rižota z zelenjavo, žitarice, recept, receptura, gurman, kulinarika, recepti ješprenj
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20h
Nasvet: svinjsko meso lahko zamenjamo s puranjim ali piščančjim mesom ; rižoto lahko pripravimo tudi brez mesa - dodamo še na kocke narezano kolerabo in gomoljno zeleno
ješprenj recepti


Sestavine za 2 osebe:
0,30 kg ješprenja
0,10 kg svinjskega kareja brez kosti
1 večji rdeč korenje
1/3 podolgovate kumare
1 srednje velika rdeča čebula
šopek drobnjaka
česen po okusu
sol, poper
majaron, timijan, muškatni orešček
olivno olje
1 liter vode

Predpriprava:
- ješprenj namočim v hladno vodo ob pričetku priprave rižote ; ko ga bomo potrebovali, ga operemo in odcedimo
- svinjski kare narežemo na kocke
- korenje očistimo ter narežemo na kocke
- kumaro operemo in narežemo na kocke
- česen očistimo in fino sesekljamo
- čebulo olupimo in narežemo na kocke, v isti veličini kot meso, korenje in kumaro
- drobnjak narežemo na tanke kolobarčke

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo meso in pražimo približno pet minut. Praženemu mesu dodamo narezano korenje in kumaro ter začinimo (sol, poper, muškatni orešček majaron in timijan) ter pražimo še nadaljnjih pet minut. Primešamo ješprenj in česen, a ko česen zadiši zalijemo z enim litrom vode. Ko zavre, zmanjšamo toplotni dovod na minimum in pokrito kuhamo približno eno uro. Med kuhanjem večkrat premešamo, če voda prehitro izhlapi jo lahko še dodamo, pet minut pred koncem dodamo še narezan drobnjak.

Opozorilo! Recept je bil pripravljen v razmerju 0,30 kg ješprenja in 1 liter vode ; ni bilo potrebe po dodatnem zalivanju.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo