Zahtevnost: *****
Čas priprave: 22 minut
Nasvet: mesne kroglice lahko serviramo tople ali hladne ; kroglice lahko nadomestimo z ocvrtimi šampinjoni ali koščki ocvrte mozzarelle ; mesne kroglice lahko ponudimo kot samostojno jed ali kot predjed
Sestavine za dve osebe:
0,25 kg mešanega mletega mesa
1 kom šalotka
0,10 kg sira
1 žlica sezamovih semen
sol, poper
česen po okusi
0,15 kg rukole
panira: jajca, moka, krušne drobtine
olje za cvrtje
dresing:
5 žlic paradižnikovega kečapa
1 žlica majoneze
2 žlice sojine omake
1 žlica balzamičnega kisa
2 žlici jabolčnega kisa
1 žlica mešanih sušenih zelišč za solato
0,06 l vode
Predpriprava:
- šalotko očistimo in narežemo na tanko
- sir narežemo na majhne kockice
- česen očistimo ter sesekljamo
- rukolo operemo pod tekočo vodo ter osušimo
Priprava:
Mletemu mesu dodamo na drobno narezano šalotko, sir, solimo ter popopramo, dodamo česen po okusu in maso dobro zgnetemo. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti premera približno 2 centimetra ter povaljamo v paniri (1. moka 2. razžvrkljano jajce 3. drobtine v katere smo pomešali sezam). Mesne kroglice cvremo v vročem olju, približno 7 minut.
Pripravimo solatni dresing z zgoraj navedenih sestavin ter prelijemo rukolo, ki smo jo predhodno položili na servirno posodo. Rukolo obložimo z mesnimi kroglicami.
Ni komentarjev
Objavite komentar