Čas priprave: 45 MINUT
Zahtevnost: *****
Nasvet: osnovna mera je skodelica, ki drži 250 ml
MUFFINI:
Sestavine:
1/4 skodelice surovega masla
0,15 kg + 0,08 kg čokolade
2 jajci
1,5 skodelice kristalnega sladkorja
2 skodelici gladke moke
1,5 skodelice mleka
2 čajni žlički pecilnega praška
1/2 čajne žličke soli
1 vrečka vanili sladkorja
Priprava:
Maslo in čokolado (0,15kg) stopimo skupaj nad vodno soparo.
V posodi stepemo jajca s kristalnim sladkorjem in vanili sladkorjem, nato
dodamo stopljeno maslo s čokolado, mleko in dobro premešamo. K moki primešamo
pecilni prašek, grobo naribano čokolado (0,08kg) in počasi vmešavamo v
tekočino, da dobimo gladko maso. Z maso napolnimo papirnate modelčke za muffine
in pečemo v ogreti pečici na 180°C 20 minut.
Ko so pečeni jih ohladimo in odstranimo papirnate modelčke.
SLADEK PRELIV
Sestavine:
0,50 litra vode
5 žlic kristalnega sladkorja
2 žlice mletih lešnikov
2 žlice medu
Priprava:
Sladkor, vodo in med v kozici zavremo in pustimo, da počasi vre približno 20 minut. Dodamo mlete lešnike ter kuhamo še nadaljnjih 5 minut.
Tekočina se med kuhanjem zgosti!
V servirno posodo položimo čokoladne muffine ter jih prelijemo s sladkim prelivom. Pustimo počivati vsaj toliko časa, da se preliv ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar