Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

MUFFINI - čokoladni malo drugače

Čas priprave: 45 MINUT
Zahtevnost: *****
Nasvet: osnovna mera je skodelica, ki drži 250 ml 

MUFFINI:
Sestavine:

1/4 skodelice surovega masla
0,15 kg + 0,08 kg čokolade
2 jajci
1,5 skodelice kristalnega sladkorja
2 skodelici gladke moke
1,5 skodelice mleka
2 čajni žlički pecilnega praška
1/2 čajne žličke soli
1 vrečka vanili sladkorja

Priprava:
Maslo in čokolado (0,15kg) stopimo skupaj nad vodno soparo. V posodi stepemo jajca s kristalnim sladkorjem in vanili sladkorjem, nato dodamo stopljeno maslo s čokolado, mleko in dobro premešamo. K moki primešamo pecilni prašek, grobo naribano čokolado (0,08kg) in počasi vmešavamo v tekočino, da dobimo gladko maso. Z maso napolnimo papirnate modelčke za muffine in pečemo v ogreti pečici na 180°C 20 minut.
Ko so pečeni jih ohladimo in odstranimo papirnate modelčke.

SLADEK PRELIV
Sestavine:
0,50 litra vode
5 žlic kristalnega sladkorja 
2 žlice mletih lešnikov
2 žlice medu

Priprava:
Sladkor, vodo in med v kozici zavremo in pustimo, da počasi vre približno 20 minut. Dodamo mlete lešnike ter kuhamo še nadaljnjih 5 minut. 
Tekočina se med kuhanjem zgosti! 

V servirno posodo položimo čokoladne muffine ter jih prelijemo s sladkim prelivom. Pustimo počivati vsaj toliko časa, da se preliv ohladi.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo