Zahtevnost: *****
Čas priprave: 40 minut
Nasvet: ocvrtki se odlično podajo kot priloga k divjačini ; postrežete jih lahko tudi kot samostojni prigrizek, saj njihov sladkast okus ne potrebuje še kosa mesa
Sestavine za prilogo, 4 osebe:
0,25 kg ajdove kaše
1 skodelica moke (0,20lit)
2 jajca
sol, poper
1/2 čajne žličke mletega ingverja
3 vejice svežega peteršilja
olje za cvrtje
Predpriprava:
- ajdovo kašo operemo ter skuhamo v osoljeni vodi z dodatkom popra (kuhamo približno 12 minut)
- peteršilj operemo pod tekočo vodo
Priprava:
Kuhano ajdovo kašo pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika. Pretlačeni kaši dodamo moko, jajca, mleti ingver, sesekljan peteršilj ter po potrebi še dosolimo. Sestavine dobro premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo počivati vsaj 20 minut. Med počivanjem masa nekoliko naraste in dobi puhast videz.
S pomočjo dveh žlic (pomakamo jih v vodo) oblikujemo žličnike, ki jih ocvremo v vročem olju, da dobimo zlato-rjavo barvo.
Ni komentarjev
Objavite komentar