Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrenovka z limeto

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 55 minut
Nasvet: Zvitke postrežemo kot glavno jed, lahko odmislimo zelenjavo ter dobimo samostojni prigrizek k pivu...


Sestavine za 4 osebe:
8 piščančjih hrenovk
8 rezin sira (0,15 kg)
8 čajnih žličk gorčice s celimi semeni
4 paradižnike
1/2 podolgovate gladke kumare
2 srednje veliki čebuli
1 limeta
sol, poper
par listov sveže bazilike
6 žlic olivnega olja
2 čajni žlički grobo mletega suhega česna

Za testo:
0,30 kg moke (pol ostre, pol mehke)
4 žlice olivnega olja
0,03 kg kvasa
0,15 l mlačne vode
½ čajne žličke soli


Predpriprava:
- hrenovke zarežemo z nekaj tanjšimi zarezami
- zelenjavo očistimo, operemo pod tekočo vodo ter narežemo na manjše kocke
- z ene limete stisnemo sok in naribamo lupino
- baziliko operemo pod tekočo vodo, osušimo ter na grobo sesekljamo

Priprava testa:
Kvas vmešamo v mlačno vodo in pustimo, da vzhaja. V moko vmešamo sol in olje ter premešamo. Dodamo vzhajan kvas in vgnetemo v gladko testo – ko z nožem prerežemo testo čez pol, niso več vidni zračni mehurčki. Pokrito pustimo vzhajati približno 30 minut.

Testo razdelimo na osem delov in razvaljamo na pol centimetra debelo v obliki kvadrata.

Priprava:
Narezani zelenjavi dodamo baziliko, naribano limetino lupino, sok limete, 3 žlice olivnega olja, sol in poper, premešamo in pustimo deset minut počivati, da se zelenjava navzame okusa.

Razvaljano testo premažemo z gorčico, nanj položimo rezino sira, hrenovko in zavijemo. Zvitke pečemo na 190°C približno 15 minut. Pet minut pred koncem pečenja, zvitke pokapamo z olivnim oljem in potrosimo z grobo mletim suhim česnom.

Serviranje: Na sredino krožnika položimo marinirano zelenjavo ter čez pečen zvitek.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo