Zahtevnost: *****
Čas priprave: 55 minut
Nasvet: piščančje meso lahko nadomestimo s puranjim ; na koncu lahko obaro obogatimo z žličko kisle smetane v vsak krožnik
Sestavine za 5 osebe:
1 cel piščanec (1 kg)
1 večje rumeno korenje
1 večje rdeče korenje
1 srednje velika koleraba
1/4 gomolja zelene
1 srednje velika čebula
20 kom brstičnega ohrovta
začimbe (sol, poper, timijan, rožmarin)
1 žlica gorčice
2 stroka česna
1 jajce
10 žlic pšeničnega zdroba (gres)
1/2 čajne žličke mletega ingverja
olivno olje
Predpriprava:
- piščanca operemo pod tekočo vodo ter natremo z mešanico (sol, poper, rožmarin, timijan, gorčica)
- zelenjavo (rumeno in rdeče korenje, gomolj zelene, kolerabo, čebulo) očistimo in operemo ter narežemo na kocke
- brstični ohrovt očistimo ter operemo
- česen fino sesekljamo
Priprava:
Mariniranega piščanca v enem kosu na hitro v kozici popečemo z vseh strani, da dobimo zlato-rjavo barvo. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši zalijemo s hladno vodo (3 l). Dodamo še narezano zelenjavo, 1 žličko soli, noževo konico popra, pokrijemo in počakamo, da zavre. Ko obara zavre na najmanjšem ognju, le da malenkost vre, kuhamo 35 minut.
Žličniki: v posodi razžvrkljamo jajce, dodamo pšenični zdrob (gres), mleti ingver, 10 žlic hladne vode in ščepec soli ; dobro zmešamo, da dobimo gladko in gosto maso
Po 35 minutah z obare odstranimo piščanca ter mu odstranimo koščice, narežemo na kose in položimo nazaj v obaro, po potrebi dodamo še vodo in sol. Medtem ko obara vre s pomočjo dveh čajnih žličk oblikujemo žličnike in jih dodajamo obari. Kuhamo še 10 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar