Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: preden dodamo cvetlični med rdeči pesi, ga dobro razmešamo v dveh žlicah hladne vode ; solato ponudimo kot hladno predjed ali kot dodatek k pečenemu mesu brez priloge
Sestavine za 2 osebe:
6 gomoljev sveže rdeče pese
2 jajca
1 žlica cvetličnega medu
2 žlice olivnega olja
2 žlice temne sojine omake
5 žlic balzamičnega kisa
vejica svežega rožmarina
sol
Predpriprava:
- rdečo peso operemo ter neolupljeno kuhamo približno 30 minut
- skuhamo jajca (da se lažje olupijo solimo vodo)
- sesekljamo svež rožmarin
Priprava:
Kuhano rdečo peso olupimo, narežemo na kolobarje debeline 5mm ter položimo v posodo. Pesi dodamo cvetlični med, olivno olje, sojino omako, balzamični kis, rožmarin, posolimo ter dobro premešamo. Pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure.
Marinirano rdečo peso dekorativno položimo v servirno posodo, obložimo z jajcem narezanim na kolobarje ter prelijemo z marinado.
Ni komentarjev
Objavite komentar