Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 minut
Nasvet: hrenovko lahko zamenjamo tudi z puranjim mesom ; solato ponudimo kot samostojni obrok ; če si želimo manj kislo zamenjamo količine kisa in vode
Sestavine za 2 osebe:
4 piščančje hrenovke
1 skodelica ješprenja
1/2 sveže paprike
1/3 podolgovate gladke kumare
1 rdeč korenje
0,08 kg rukole
0,10 kg solate - endivja
0,08 kg feta sira
2 stroka česna
6 žic olivnega olja
0,15 l vinski kis
sol, poper
Predpriprava:
- operemo skuhamo ješprenj (30 minut) ; ko je skuhan ga odcedimo in splaknemo s hladno vodo
- papriko, kumaro in korenje očistimo ter narežemo na majhne kocke
- hrenovke narežemo na tanke kolobarje
- česen olupimo ter sesekljamo
- rukolo ter endivjo operemo pod tekočo vodo
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo (5 min) na kocke narezano zelenjavo (kumare, paprika, korenje), nato dodamo narezano hrenovko ter začinimo s soljo in poprom. Pražimo toliko časa, da hrenovke dobijo zlato rjavo barvo. Nato dodamo česen, a ko zadiši zalijemo z mešanico kisa in vode (0,15 l kis, 0,10 l voda), dodamo kuhan ješprenj in dobro prevremo (3 min).
V servirno posodo položimo mešanico solate in rukole ter potresemo s pripravljeno maso in po vrhu zdrobimo še feta sir.
Ni komentarjev
Objavite komentar