Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kuhan ribji file s pršutom

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 MINUT
Nasvet: file vitkega soma lahko zamenjamo s filejem škarpene ; poleg se odlično poda solata z rukole in mlade špinače ; ribji file ne solimo
RIBJI FILE


Sestavine za 2 osebe:
2 fileja vitkega soma ( cca 0,40 kg)
1/2 srednje velike zelene paprike
1 srednje velik paradižnik
0,07 kg kraškega pršuta
3 krompirje
sol, poper
vejica svežega rožmarina
1/4 čajne žličke mletega ingverja
1/4 čajne žličke začimbe kurkuma (orientalska začimba z dodatkom pomaranče in ingverja)
2 žlice olivnega olja
rezina limone
olje za cvrtje

Predpriprava:
- krompir olupimo, operemo ter narežemo na tanke palčke
- paradižnik in papriko očistimo, operemo ter s pomočjo paličnega mešalnika fino pretlačimo
- pršut grobo sesekljamo oz. narežemo na majhne kockice
- file vitkega soma pod tekočo vodo operemo

Priprava:
Omaka
Na olivnem olju prepražimo pršut, da dobimo zlato rjavo barvo, nato dodamo pretlačeno papriko in paradižnik, posolimo ter popopramo in na najmanjšem dovodu energije pražimo približno 5 minut, da izhlapi vsa tekočina.
Dodamo grobo sesekljan sveži rožmarin, ingver in kurkumo, zalijemo z 0,15 l vode in kuhamo na najmanjšem dovodu energije 10 minut.

V primeru, da voda izhlapi, jo še dolijemo, a pazimo, da ne bo omaka ob koncu pretekoča.

Kuhanje fileja
V ponvi, za dva prsta debeline, segrejemo vodo z dodatkom rezine limone, da zavre. V vrelo vodo položimo file vitkega soma in počasi kuhamo 7 minut. S pomočjo penovke, da se voda odcedi, iz vode vzamemo kuhan file.

Krompirjeve slamce
Krompir odcedimo, osušimo ter ocvremo v vročem olju.

Sestavljanje krožnika:
Na servirno posodo zlijemo omako, čezenj položimo kuhan file, ki ga potrosimo z ocvrtimi krompirjevimi slamicami.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo