Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mascarpone zloženka z orehovo čežano

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: k mascarpone zloženki se odlično poda tudi borovničev preliv (10 žlic zmrznjenih borovnic zavremo s 4-imi žlicami sladkorja v 0,15 l vode - pustimo vreti 5 minut, dodamo 2 žlice jedilnega škroba (gustin, ki smo ga predhodno raztopili v malo hladne vode) in dobro prevremo - cca 2 minute


Sestavine za 4 osebe:

0,25 kg kreme mascarpone 
1 žlica mletega sladkorja
0,05 l hladnega mleka
1 večje jabolko
6 žlic mletih orehov
5 žlic kristalnega sladkorja
1 žlica masla
1/2 čajne žličke cimeta
4 tanke palačinke (0,20 l mleka - 0,10 l hladne vode - 1 žlica olja - 6 žlic moke - ščepec soli - 1 jajce)

Predpriprava:
- jabolko operemo, odstranimo koščice ter fino zmeljemo
- naredimo maso za palačinke ter poizkusimo speči čim tanjše

Priprava:
V kozici razpustimo maslo, dodamo sladkor ter mešamo, da karamelizira. Dodamo fino mleto jabolko ter pražimo 5 minut.
Zalijemo z 0,10 l vode,  potrosimo s cimetom in pustimo, da voda povre. Primešamo mlete orehe, odstavimo ter ohladimo.

Mascarpone stresemo v pvc posodo, dodamo žlico mletega sladkorja, pol decilitra hladnega mleka in s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko maso.

4 palačinke prerežemo na pol, da dobimo 8 polovic. Polovico palačinke premažemo z mascarpone nadevom v debelini palačinke in ponavljamo postopek, da porabimo vse polovice.
Zgornja plast naj bo palačinka.
Pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure.

Na servirni krožnik položimo orehovo čežano ter nato dodamo še rezino mascarpone sestavljanke.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo