Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bučkini žepki z mangom

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 50 minut
Nasvet: jed odličnih okusov, kjer se preliva sladkost v kislo doživetje, je pravšnja za predjed in navdušenje naših gostov
mango

Sestavine za 6 oseb:
Testo:
10 žlic moke
1/3 čajne žličke soli
1 jajce
0,10 l hladne vode
1 žlica olja

Priprava testa:
Moko položimo v pvc posodo, dodamo sol, jajce in vodo ter s pomočjo lesene žlice dobro zmešamo. Zmes stresemo na pomokano delovno površino ter dobro pregnetemo. Testo je dobro pregneteno, ko ga prerežemo in ni vidnih več zračnih mehurčkov.
Na hitro ga še enkrat pregnetemo, oblikujemo v hlebček, površino premažemo z oljem in pustimo počivati vsaj pol ure.

Nadev in omaka:
1 mango
0,25 kg skute
1 manjša zelena bučka
sol, poper
1 noževa konica muškatnega oreščka
6 žlic balzamičnega kisa

Bučko operemo, narežemo na majhne kocke in dodamo skuti. Dodamo še sol, poper, muškatni orešček in dobro premešamo.

Mango olupimo, odstranimo sredico, narežemo na kocke, dodamo 5 žlic hladne vode ter s pomočjo paličnega mešalnika dobro zmešamo v gladko maso.

Priprava žepkov:
Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in narežemo na 12 enakih kvadratov. Robove kvadratov namažemo z vodo, na sredino položimo žlico nadeva, vogale dvignemo in stisnemo skupaj, da se zlepijo.
Žepke ocvremo v vročem olju (cca 4 min) in nato položimo na papirnato brisačo, da se odteče olje.

Serviranje:
Na dno servirne posode zlijemo mango omako, čez položimo dva žepka ter pokapamo z balzamičnim kisom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo