Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: sladico lahko ponudimo tako hladno kot toplo ; skuta ji daje svežino
Sestavine za 4 osebe:
4 srednje velika jabolka (sladko)
1 čajna žlička cimeta
5 žlic kristalnega sladkorja
1 vrečka vanili sladkorja
4 žlice pasirane skute
Priprava:
Jabolka operemo, osušimo ter v teflon kozici na hitro popečemo, da dobijo zlato rjavo barvo. Zalijemo z 0,30 l vode, dodamo kristalni in vanili sladkor ter cimet. Na najmanjšem dovodu toplotne energije pokrito dušimo približno 20 minut (dušenje je odvisno od velikosti jabolka - ko je jabolko na dotik mehko, je končano).
Dušeno jabolko pred serviranjem prerežemo do polovice. |
Jabolka odstranimo z omake. Omaki dodamo pasirano skuto ter s pomočjo metlice dobro premešamo, da dobimo gosto omako.
Serviranje
Jabolko prerežemo do polovice in položimo v servirno posodo ter prelijemo z omako.
JABOLKO
|
Jabolko
je sadež, ki raste na drevesu jablana. Spada med kulturne rastline, ki jih je
vzgojil človek s pomočjo križanja. Ima zdravilne učinke. Obstaja ogromno
sort, več kot 20 tisoč.
|
Ni komentarjev
Objavite komentar