Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Fižolova juha s korenčkom

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,15 ure
Nasvet: fižol lahko zamenjamo s čičeriko ali sojo ; fižola ne pasiramo
juha

Sestavine za 4 krožnike:
2 skodelice rjavega fižola (skodelica 0,20 l)
2 večja korenčka
1 srednje velika čebula
4 stroke česna
4 žlice olivnega olja
1 žlica moke
sol, poper
lovorjev list, majaron, muškatni orešček

Predpriprava:
- fižol namočimo vsaj za eno uro (priporočamo čez noč)
- čebulo očistimo ter narežemo na majhne kockice
- česen očistimo ter sesekljamo
- korenje operemo, olupimo ter s pomočjo noža za lupljenje krompirja narežemo na lističe

Priprava:
Fižolu odlijemo vodo, v kateri se je namakal. Zalijemo s svežo vodo (cca 8 skodelic vode) in kuhamo približno eno uro. Vodi dodamo sol, lovorjev list ter majaron.
V kozici prepražimo čebulo, dodamo korenje ter na hitro prepražimo (2 min). Dodamo sesekljan česen, ko zadiši, potrosimo z eno žlico moke, premešamo ter zalijemo s kuhanim fižolom (fižol in tekočina). Začinimo s poprom in noževo konico mletega muškatnega oreščka ter po potrebi še solimo. Pustimo, da dobro prevre (10 minut).

Juhi lahko dodamo jušno zakuho (ribana kaša, jušni rezanci, profiteroli, fritati).
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo