Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,15 ure
Nasvet: fižol lahko zamenjamo s čičeriko ali sojo ; fižola ne pasiramo
Sestavine za 4 krožnike:
2 skodelice rjavega fižola (skodelica 0,20 l)
2 večja korenčka
1 srednje velika čebula
4 stroke česna
4 žlice olivnega olja
1 žlica moke
sol, poper
lovorjev list, majaron, muškatni orešček
Predpriprava:
- fižol namočimo vsaj za eno uro (priporočamo čez noč)
- čebulo očistimo ter narežemo na majhne kockice
- česen očistimo ter sesekljamo
- korenje operemo, olupimo ter s pomočjo noža za lupljenje krompirja narežemo na lističe
Priprava:
Fižolu odlijemo vodo, v kateri se je namakal. Zalijemo s svežo vodo (cca 8 skodelic vode) in kuhamo približno eno uro. Vodi dodamo sol, lovorjev list ter majaron.
V kozici prepražimo čebulo, dodamo korenje ter na hitro prepražimo (2 min). Dodamo sesekljan česen, ko zadiši, potrosimo z eno žlico moke, premešamo ter zalijemo s kuhanim fižolom (fižol in tekočina). Začinimo s poprom in noževo konico mletega muškatnega oreščka ter po potrebi še solimo. Pustimo, da dobro prevre (10 minut).
Juhi lahko dodamo jušno zakuho (ribana kaša, jušni rezanci, profiteroli, fritati).
Ni komentarjev
Objavite komentar