Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20 ure
Nasvet: goveje meso lahko nadomestimo s piščančjim mesom brez kosti (čas kuhanja se skrajša na 45 minut) ; preprosta čorba, a zdrava
Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg govejega stegna mlade govedine
2 srednje velika korenčka
1/2 srednje velike rumene kolerabe
2 srednje velika pora (samo svetel - bel del)
1 čebula
1 skodelica riža (0,20 l)
3 stroke česna
sol, poper
4 žlice olivnega olja
1 ščepec majarona in timijana
1 lovorjev list
Predpriprava:
- meso narežemo na kocke (2*2 cm)
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- zelenjavo (korenje, koleraba, por) očistimo ter narežemo (korenje in koleraba - na kocke ; por - tanke kolobarje)
- česen očistimo ter fino sesekljamo
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo meso in ga pražimo toliko časa, da dobi zlato-rjavo skorjo.
Praženemu mesu dodamo zelenjavo, začimbe (majaron, timijan, lovorjev list) ter solimo in popramo po okusu. Vse skupaj pražimo 10 minut.
Dodamo česen, a ko zadiši zalijemo z dvema litroma vode in pokrito kuhamo 30 minut.
Po polurni kuhi dodamo še riž ter kuhamo še 20 minut.
Ob koncu kuhe ugasnemo dovod energije in pustimo pokrito še 10 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar