Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20 ure
Nasvet: prigrizek za večerno druženje
Sestavine za 4 osebe:
Omaka:
3 srednje velike zrele avokade
1 žlica omake tabasco
1 šopek svežega koriandra
Sok ene limete
½ žličke soli
en ščepec popra
Testo:
0,25 kg moke
1/2 čajne žličke soli
1 jajce
0,06 l hladne vode
olje za cvrtje
Predpriprava:
- avokado olupimo ter odstranimo koščico
- koriander operemo pod tekočo vodo, osušimo ter fino sesekljamo (3 žlice fino sesekljanega koriandra)
- stisnemo sok ene limete
Priprava:
Omaka:
V posodo položimo avokado, tabasco, sesekljan koriander, limetin sok, sol in poper ter s pomočjo vilice pretlačimo.
Nato s pomočjo paličnega mešalnika maso še fino zmeljemo.
Nato s pomočjo paličnega mešalnika maso še fino zmeljemo.
Maso pokrijemo in vsaj pol ure naj počiva v hladilnik.
Testo:
Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo. Moko presejemo v posodo, naredimo jamico, v
katero zlijemo mešanico jajca z vodo in soljo.
Vse skupaj prvo zmešamo z leseno žlico, a nato s pomočjo
roke dobro pregnetemo (testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežemo, ni sledi
zračnih mehurčkov). V primeru, da se nam zdi testo presuho, po potrebi dodamo
še vodo.
Testo oblikujemo v krog, potrosimo z moko, pokrijemo in
pustimo počivati vsaj pol ure.
Testo položimo na pomokano delovno površini ter ga
razvaljamo na 1,5 mm debelo. Narežemo ga
na trikotnike poljubne velikosti ter ocvremo v vročem olju (med cvrtjem enkrat
obrnemo, cvremo 2 min).
Ni komentarjev
Objavite komentar