Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: piščančje bedro lahko zamenjamo s perutničkami ; poleg ponudimo listnato solato
Sestavine za 2 osebe:
2 piščančja bedra
4 manjše krompirje
1 srednje velika čebula
2 korenja
2 stroka česna
1 žlica gorčice
sol, poper, rožmarin
2 žlice olivnega olja
Postopek:
- krompir operemo, skuhamo in narežemo na štiri dele
- čebulo očistimo ter narežemo na kocke
- korenje operemo, olupimo, prečno prerežemo ; polovice prerežemo na tri dele
- česen očistimo ter fino sesekljamo
- piščančje bedro operemo pod tekočo vodo, osušimo ter natremo z marinado (sol, poper, rožmarin, gorčica, olivno olje)
Marinirano piščančje bedro na obeh straneh popečemo, dodamo čebulo in korenje ter pražimo (5 min), nato pokrito dušimo 10 minut. Med dušenjem večkrat premešamo in obrnemo bedro. Dodamo narezan krompir, solimo in popramo zelenjavo ter dušimo še 10 minut (pet minut pred koncem potrosimo s česnom).
Ni komentarjev
Objavite komentar