Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

hitro kosilo: Piščančji lonec

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: piščančje bedro lahko zamenjamo s perutničkami ; poleg ponudimo listnato solato
piščanec, kosilo, recept, piščančja jed


Sestavine za 2 osebe:
2 piščančja bedra 
4 manjše krompirje
1 srednje velika čebula
2 korenja
2 stroka česna
1 žlica gorčice
sol, poper, rožmarin
2 žlice olivnega olja

Postopek:
- krompir operemo, skuhamo in narežemo na štiri dele
- čebulo očistimo ter narežemo na kocke
- korenje operemo, olupimo, prečno prerežemo ; polovice prerežemo na tri dele
- česen očistimo ter fino sesekljamo
- piščančje bedro operemo pod tekočo vodo, osušimo ter natremo z marinado (sol, poper, rožmarin, gorčica, olivno olje)

Marinirano piščančje bedro na obeh straneh popečemo, dodamo čebulo in korenje ter pražimo (5 min), nato pokrito dušimo 10 minut. Med dušenjem večkrat premešamo in obrnemo bedro. Dodamo narezan krompir, solimo in popramo zelenjavo ter dušimo še 10 minut (pet minut pred koncem potrosimo s česnom).
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo