Čas priprave: 8 minut
Zahtevnost: *****
Ponovno so tu prazniki, ko mizo obložimo z velikonočnimi
dobrotami, a poleg šunke vsekakor ne sme manjkati niti hren.
Velike noči in šunke ni brez hrena, in kaj ko bi ga tokrat
pripravili klasično?
Sestavine za 4 osebe:
0,20 kg svežega hrena
0,25 kg jabolk (kisli)
1 ščepec soli
3 žlice olivnega olja
3 žlice jabolčnega kisa
1 ščepec sladkorja
Postopek priprave:
Hren olupimo, naribamo ter zmešamo s kisom, ki smo mu dodali
4 žlice hladne vode.
Jabolko
operemo pod tekočo vodo, olupimo, odstranimo peške ter naribamo na isto
velikost kot hren.
Hrenu,
ki smo ga takoj po ribanju zmešali z razredčenim kisom, dodamo še naribano
jabolko, ščepec sladkorja in soli, olja ter vse skupaj dobro premešamo.
Namig: olje lahko zamenjamo s sladko smetano ; kis z limoninim sokom
Ni komentarjev
Objavite komentar