Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: nadev pripravimo po trenutnem navdihu ; poleg predlaganega nadeva lahko tudi uporabite tuno s koruzo
Sestavine za 4 osebe:
Nadev:
1 srednje velika zelena paprika
1 srednje velika bučka
1/2 srednje velikega jajčevca
2 paradižnika
1 čebula
8 žlic nepasirane skute
sol, poper
3 žlice masla
olje za cvrtje
Testo:
0,25 kg moke
1/2 čajne žličke soli
1 jajce
0,06 l hladne vode
Predpriprava:čebulo
- zelenjavo (paprika, bučka, jajčevec, paradižnik) operemo, očistimo ter narežemo na kocke (velikosti graha)
- čebulo olupimo ter narežemo na majhne kocke
Priprava testa:
Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo. Moko presejemo v posodo, naredimo jamico, v
katero zlijemo mešanico jajca z vodo in soljo.
Vse skupaj prvo zmešamo z leseno žlico, a nato s pomočjo
roke dobro pregnetemo (testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežemo, ni sledi
zračnih mehurčkov). V primeru, da se nam zdi testo presuho, po potrebi dodamo
še vodo.
Testo oblikujemo v krog, potrosimo z moko, pokrijemo in
pustimo počivati vsaj pol ure.
Testo položimo na pomokano delovno površini ter ga
razvaljamo na 1,5 mm debelo. Narežemo ga
na pravokotnike. Do
uporabe testa, ga lahko pokrijemo in
shranimo v hladilnik.
Nadev:
Na maslu pražimo čebulo, da postekleni, dodamo narezano zelenjavo, začinimo (sol, poper) ter pražimo približno osem minut.
Ko je pražena zelenjava na pol ohlajena, dodamo še skuto in dobro premešamo.
Priprava zvitkov:
Robove testa wonton namažemo s hladno vodo, po sredini (vzdolž) položimo nadev. Prepognemo krajši stranici (1cm -rob) in zavijemo v zvitek. Konca zvitkov stisnemo skupaj.
Zvitke cvremo približno 4 minute v vročem olju.
Nadev:
Na maslu pražimo čebulo, da postekleni, dodamo narezano zelenjavo, začinimo (sol, poper) ter pražimo približno osem minut.
Ko je pražena zelenjava na pol ohlajena, dodamo še skuto in dobro premešamo.
Priprava zvitkov:
Robove testa wonton namažemo s hladno vodo, po sredini (vzdolž) položimo nadev. Prepognemo krajši stranici (1cm -rob) in zavijemo v zvitek. Konca zvitkov stisnemo skupaj.
Zvitke cvremo približno 4 minute v vročem olju.
Ni komentarjev
Objavite komentar