Zahtevnost: *****
Čas priprave: 50 minut
Nasvet: svinino lahko zamenjamo s puranjim mesom ali ribjim filejem ; dušen ješprenj se poda tudi k divjačini
Sestavine za 2 osebe:
0,30 kg svinjske zarebrnice brez kosti (4 kos)
1 skodelica ješprena ( 0,20 l)
1 srednje velika čebula
1 srednje velik korenje
2 stroka česna
sol, poper, ščepec majarona
4 žlice sojine omake
4 žlice olivnega olja
Predpriprava:
- ješprenj vsaj za eno uro namočimo v vodi ; odlijemo vodo, zalijemo s svežo, solimo in kuhamo približno 45 minut ; ko je kuhan ga odcedimo
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- korenje operemo, olupimo in narežemo na čim manjše kocke
- česen olupimo ter sesekljamo
- kose svinjske zarebrnice na rahlo potolčemo, porežemo žilice natremo s soljo in poprom
Priprava:
Na dveh žicah olja prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo korenje in pražimo 5 minut. Dodamo odcejen ješprenj, majaron, popramo ter dušimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši zalijemo še s sojino omako, po potrebi solimo. Dobro zdušimo, da se okusi premešajo (3 min).
Svinjsko zarebrnico na ponvi spečemo (vsaka stran 5 min - debelina cca 1,5cm).
Na krožnik položimo dušen ješprenj in čez njega položimo dva kosa svinjske zarebrnice.
Ni komentarjev
Objavite komentar