Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 URA
Nasvet: testo
razvaljamo na tanko –1,5 mm
Sestavine za 4 osebe:
0,25 kg moke
1/2 čajne žličke soli
1 jajce
0,06 l hladne vode
Priprava:
Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo. Moko presejemo v posodo, naredimo jamico, v katero zlijemo mešanico jajca z vodo in soljo.
Vse skupaj prvo zmešamo z leseno žlico, a nato s pomočjo roke dobro pregnetemo (testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežemo, ni sledi zračnih mehurčkov). V primeru, da se nam zdi testo presuho, po potrebi dodamo še vodo.
Testo oblikujemo v krog, potrosimo z moko, pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure.
Testo položimo na pomokano delovno površini ter ga
razvaljamo na 1,5 mm debelo. Narežemo ga
na kvadrate ali kroge (cca 8 cm). Do
uporabe testa, ga lahko pokrijemo in
shranimo v hladilnik.
PREDLOG:OKROGLI ZVITKI WONTON S SKUTO IN ZELENJAVO
ZIMSKI ZVITKI S KISLIM ZELJEM
Ni komentarjev
Objavite komentar