Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,15 h
Nasvet: pri nadevu lahko uporabimo domišljijo ; uporabimo lahko gomoljno zelenjavo (koleraba, rdečo in rumeno korenje, zelena) narezano na tanke rezance pomešano s skuto ; k zvitkom lahko ponudimo tatarsko omako
Sestavine za 4 osebe:
Nadev:
0,25 kg kislega zelja
0,25 kg mletega svinjskega mesa
1 srednje veliko korenje
1 čebula
2 stroka česna
1 lovorjev list
sol, poper,
ščepec majarona
2 žlice olivnega olja
Testo:
0,25 kg moke
1/2 čajne žličke soli
1 jajce
0,06 l hladne vode
olje za cvrtje
Priprava testa:
Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo. Moko presejemo v posodo, naredimo jamico, v
katero zlijemo mešanico jajca z vodo in soljo.
Vse skupaj prvo zmešamo z leseno žlico, a nato s pomočjo
roke dobro pregnetemo (testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežemo, ni sledi
zračnih mehurčkov). V primeru, da se nam zdi testo presuho, po potrebi dodamo
še vodo.
Testo oblikujemo v krog, potrosimo z moko, pokrijemo in
pustimo počivati vsaj pol ure.
Testo položimo na pomokano delovno površini ter ga
razvaljamo na 1,5 mm debelo. Narežemo ga
na kvadrate (cca 8 cm).
Nadev:
Predpriprava:
- čebulo olupimo in narežemo na tanke lističe
- šesen očistimo ter sesekljamo
- kislo zelje operemo ter odcedimo (priporočamo, da se kislo zelje opere le če je resnično kislo, kajti med cvrtjem izgubi kislost)
- korenje operemo, olupimo ter ga s pomočjo paličnega mešalnika fino sesekljamo
Priprava:
Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso in korenje, začinimo (sol, poper in majaron, lovorjev list) ter pražimo približno 10 minut. Nato dodamo kislo zelje in pokrito dušimo še deset minut (med dušenjem večkrat pomešamo). Potrosimo s česnom in ko zadiši odstavimo.
Robove valjanega testa namažemo z vodo, po sredini kvadrata razporedimo 1 žlico nadeva. Dve stranici kvadrata prepognemo (cca 1cm) in zavijemo. Zvitke ocvremo v vročem olju (približno 3 minute), da površina postane mehurčkasta.
Ni komentarjev
Objavite komentar