Zahtevnost: *****
Čas priprave: 12 minut
Nasvet: pistacijo lahko nadomestimo z bučnimi semeni ali vloženimi olivami ; pred serviranjem potrosimo s sesekljano mešanico ter pokapamo z bučnim oz. olivnim oljem
Sestavine za 2 krožnika:
2 žlice masla
2 žlice bele moke
1 kisla smetana (400g)
1 ščepec soli in grobo mletega tribarvnega popra
6 pistacij
1 ščepec suhega timijana
Priprava:
V kozici raztopimo maslo ter na njem na hitro prepražimo moko (samo, da se razpusti, pazimo, da ne postane rjavkasta).
Dodamo kislo smetano in ščepec soli ter dobro pokuhamo (8 minut).
S pomočjo električnega mešalnika sesekljamo pistacijo in nato jo stresemo na leseno desko. Dodamo ščepec timijana in tribarvnega grobo mletega popra ter s pomočjo noža vse tri sestavine skupaj sesekljamo, da se okusi premešajo.
Serviramo v globok krožnik ali skodelico ter potrosimo s sesekljano mešanico.
Ni komentarjev
Objavite komentar