Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bela juha s pistacijo

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 12 minut
Nasvet: pistacijo lahko nadomestimo z bučnimi semeni ali vloženimi olivami ; pred serviranjem potrosimo s sesekljano mešanico ter pokapamo z bučnim oz. olivnim oljem


Sestavine za 2 krožnika:
2 žlice masla
2 žlice bele moke
1 kisla smetana (400g)
1 ščepec soli in grobo mletega tribarvnega popra
6 pistacij
1 ščepec suhega timijana

Priprava:
V kozici raztopimo maslo ter na njem na hitro prepražimo moko (samo, da se razpusti, pazimo, da ne postane rjavkasta).

Dodamo kislo smetano in ščepec soli ter dobro pokuhamo (8 minut).

S pomočjo električnega mešalnika sesekljamo pistacijo in nato jo stresemo na leseno desko. Dodamo ščepec timijana in tribarvnega grobo mletega popra ter s pomočjo noža vse tri sestavine skupaj sesekljamo, da se okusi premešajo.

Serviramo v globok krožnik ali skodelico ter potrosimo s sesekljano mešanico.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo