Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: poleg raviolov ponudimo preprosto omako, da ne zasenči rumenjaka ; predlagam pražene drobtine, dušene mlade špinačne liste ali dušen por
Sestavine:
Za testo:
14 zvrhanih žlic moke
1 jajce
ščepec soli
1 žlička olivnega olja
0,05 l hladne vode
Nadev:
skuta
rumenjak
tribarvni grobo mleti poper
sol
Priprava:
V PVC posodo presejemo moko, dodamo ščepec soli, žličko olivnega olja, hladno vodo ter jajce.
S pomočjo lesene žlice mešamo, da se naredi kepa in odstopi od stranic posode.
Nato na pomokani deski s pomočjo dlani gnetemo (cca 4 min). Testo je dovolj pregneteno, ko ga prerežemo - ne vidimo sledi moke in zračnih mehurčkov. Oblikujemo hlebček, pokrijemo in pustimo počivati 20 minut.
Testo razdelimo na 4 dele ter razvaljamo čim tanjše v obliki pravokotnika.
Po drugi tretjini testa postavimo z enakomernimi razmaki po 1 žličko skute, ki smo jo začinili le s soljo.
S pomočjo prsta v skutinih kupčkih naredimo jamico in vanjo položimo rumenjak.
Potrosimo z grobo mletim pisanim poprom.
S tretjo tretjino testa pokrijemo kupčke skute z rumenjakom in ob straneh ter po sredini pritisnemo s prsti.
Domače raviole obrežemo z nožem ter kuhamo v osoljeni vodi dobre 4 minute.
Rumenjak bo ostal tekoč!
Ni komentarjev
Objavite komentar