Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Domači ravioli s skuto in rumenjakom

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: poleg raviolov ponudimo preprosto omako, da ne zasenči rumenjaka ; predlagam pražene drobtine, dušene mlade špinačne liste ali dušen por
testo ravioli, testenine, kuharski recept, ravioli s skuto


Sestavine:
Za testo:
14 zvrhanih žlic moke
1 jajce
ščepec soli
1 žlička olivnega olja
0,05 l hladne vode

Nadev:
skuta
rumenjak
tribarvni grobo mleti poper
sol

Priprava:
recept za testenine, domače testenine, kulinarični recept
V PVC posodo presejemo moko, dodamo ščepec soli, žličko olivnega olja, hladno vodo ter jajce.

S pomočjo lesene žlice mešamo, da se naredi kepa in odstopi od stranic posode.

Nato na pomokani deski s pomočjo dlani gnetemo (cca 4 min). Testo je dovolj pregneteno, ko ga prerežemo - ne vidimo sledi moke in zračnih mehurčkov. Oblikujemo hlebček, pokrijemo in pustimo počivati 20 minut.
ravioli recept, testenine recept, domače testenine recept

Testo razdelimo na 4 dele ter razvaljamo čim tanjše v obliki pravokotnika.

Po drugi tretjini testa postavimo z enakomernimi razmaki po 1 žličko skute, ki smo jo začinili le s soljo.
rumenjak, jajca, skuta, testo za testenine
S pomočjo prsta v skutinih kupčkih naredimo jamico in vanjo položimo rumenjak.

Potrosimo z grobo mletim pisanim poprom.
recepti testenine, kulinarika, kulinarični nasvet
S tretjo tretjino testa pokrijemo kupčke skute z rumenjakom in ob straneh ter po sredini pritisnemo s prsti.
receptura za testenine, receptura za testo
Domače raviole obrežemo z nožem ter kuhamo v osoljeni vodi dobre 4 minute.

Rumenjak bo ostal tekoč!
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo