Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: ideja za hitro, poceni in enostavno kosilo ; pri dušenju piščanca lahko uporabimo zelenjavo, ki jo imamo že v hladilniku
Sestavine:
piščančje stegno
šampinjoni
por
korenje
jajčevec
krompir
skuta
jajce
česen
zelje
začimbe (sol, poper, rožmarin, mleta kumina)
olivno olje
kis
Priprava:
Piščančje stegno operemo, osušimo, natremo s soljo in poprom ter popečemo na obeh straneh, da dobi zlato-rjavo barvo. Zelenjavo (korenje, šampinjoni, por, jajčevec) operemo, očistimo, narežemo na večje kose ter posolimo, popopramo in potrosimo z rožmarinom. Dodamo popečenemu piščancu in vse skupaj pokrito dušimo 25 minut.
Hitra, enostavna in okusna priprava krompirjevih polpetov s skuto (receptura in točen postopek TUKAJ)
- krompir olupimo, operemo ter s pomočjo električnega mešalnika na grobo sesekljamo
- dodamo skuto, jajce in začimbe ter dobro zmešamo
- na ponvi oblikujemo polpet in na vsaki strani pečemo 3.5 minute
Sveže zelje narežemo na tanke rezance, dodamo sol, poper, mleto kumino, kis, olivno olje in malo hladne vode ter dobro premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar