Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kako pravilno prati zelenjavo in sadje?

0
Pranje zelenjave in sadja je najboljši način, da zmanjšamo možnosti bolezni in zastrupitve, katere lahko dobimo preko škodljivih snovi, ki se nahajajo na živilih. V nadaljevanju si preberite nekaj zanesljivih in koristnih nasvetov.

slika: Andrei Zdetovetchi - Dreamstime Stock Photos



1
DOBRO OPERITE ROKE S TOPLO VODO IN MILOM PRED PRIČETKOM PRIPRAVE HRANE.
2
S TOPLO VODO TER DETERGENTOM OČISTITE PRED UPORABO IN PO NJEJ DELOVNO POVRŠINO, DESKO IN PRIBOR, KI GA UPORABLJATE ZA PRIPRAVO HRANE.
3
SADJE IN ZELENJAVO NE PERITE Z MILOM ALI DETERGENTOM ZA POSODO, UPORABLJAJTE ČISTO PITNO VODO.
4
SADJE IN ZELENJAVO Z DEBELEJŠO LUPINO PODRGNITE Z MEHKO ŠČETKO ALI GOBICO ZA ČIŠČENJE. S TEM POSTOPKOM VAM BO USPELO SPRATI MIKROBE, KI JIH JE DRUGAČE TEŽKO ODSTRANITI.
5
ZELENJAVA, KOT JE BROKOLI, CVETAČA, ZELENA SOLATA, ZELJE, POTOPITE ZA DVE MINUTE V ČISTO HLADNO VODO, A NATO JO IZPERITE ŠE POD TEKOČO VODO.
6
MALINE NE PERITE V VODI, LE POŠKROPITE JIH Z DESTILIRANO VODO.
7
ZELENJAVO IN SADJE PO PRANJU OSUŠITE S PAPIRNATO BRISAČO. S TEM POSTOPKOM BOSTE ODSTRANILI PREOSTANEK BAKTERIJ.
8
ČE IMATE V NAČRTU POJESTI JABOLKO NEKJE V NARAVI, S SABO VZEMITE STEKLENIČKO DESTILIRANE VODE IN Z NJO OPERITE SADEŽ.
9
OPERITE VSE SADJE IN ZELENJAVO, NE GLEDE NA TO ALI JE Z VAŠEGA VRTA, TRGOVINE ALI TRŽNICE.
10
NI POTREBE PRATI ŽIVILA, KI SO OPREMLJENA Z ETIKETO »OPRANO IN PRIPRAVLJENO ZA UPORABO.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo