Pranje zelenjave in sadja je najboljši način, da zmanjšamo
možnosti bolezni in zastrupitve, katere lahko dobimo preko škodljivih snovi, ki se nahajajo na
živilih. V nadaljevanju si preberite nekaj zanesljivih in koristnih nasvetov.
slika: Andrei Zdetovetchi - Dreamstime Stock Photos
|
1
DOBRO OPERITE ROKE S TOPLO VODO IN MILOM PRED PRIČETKOM PRIPRAVE HRANE.
2
S TOPLO VODO TER DETERGENTOM OČISTITE PRED UPORABO IN PO
NJEJ DELOVNO POVRŠINO, DESKO IN PRIBOR, KI GA UPORABLJATE ZA PRIPRAVO HRANE.
3
SADJE IN ZELENJAVO NE PERITE Z MILOM ALI DETERGENTOM ZA
POSODO, UPORABLJAJTE ČISTO PITNO VODO.
4
SADJE IN ZELENJAVO Z DEBELEJŠO LUPINO PODRGNITE Z MEHKO
ŠČETKO ALI GOBICO ZA ČIŠČENJE. S TEM POSTOPKOM VAM BO USPELO SPRATI MIKROBE, KI
JIH JE DRUGAČE TEŽKO ODSTRANITI.
5
ZELENJAVA, KOT JE BROKOLI, CVETAČA, ZELENA SOLATA, ZELJE, POTOPITE ZA DVE MINUTE V ČISTO HLADNO VODO, A NATO JO IZPERITE ŠE POD TEKOČO
VODO.
6
MALINE NE PERITE V VODI, LE POŠKROPITE JIH Z DESTILIRANO
VODO.
7
ZELENJAVO IN SADJE PO PRANJU OSUŠITE S PAPIRNATO BRISAČO. S
TEM POSTOPKOM BOSTE ODSTRANILI PREOSTANEK BAKTERIJ.
8
ČE IMATE V NAČRTU POJESTI JABOLKO NEKJE V NARAVI, S SABO
VZEMITE STEKLENIČKO DESTILIRANE VODE IN Z NJO OPERITE SADEŽ.
9
OPERITE VSE SADJE IN ZELENJAVO, NE GLEDE NA TO ALI JE Z VAŠEGA
VRTA, TRGOVINE ALI TRŽNICE.
10
NI POTREBE PRATI ŽIVILA, KI SO OPREMLJENA Z ETIKETO »OPRANO
IN PRIPRAVLJENO ZA UPORABO.
Ni komentarjev
Objavite komentar