Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 MINUT
Nasvet: BRESKVE LAHKO ZAMENJAMO S HRUŠKAMI
Sestavine za pekač 36*26 cm:
5 jajc
10 žlic kristalnega sladkorja
5 žlic moke
2 zavojčka vanili sladkorja (8g)
4 žlice mletega maka
5 žlic mleka
3 žlice olja
1 konzerva breskovega kompota (820 g)
0,15 l terana
nekaj klinčkov
1/3 čajne žličke mletega cimeta
Priprava:
5 jajc, 5 žlic kristalnega sladkorja in en zavojček vanili sladkorja penasto umešamo s pomočjo električnega mešalca (10 min - količina naraste za trikrat).
Stepeni masi dodamo 5 žlic mleka in 3 žlice olja, 5 žlic mletega maka in 5 žlic presejane moke.
Vse skupaj s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo premešamo ter ulijemo v namaščen pekač.
Maso v pekaču poravnamo.
Breskve odcedimo in narežemo na manjše kocke ter potrosimo po biskvitni masi.
Pekač položimo v ogreto pečico ter na 190°C pečemo 25 minut.
V kozico zlijemo 0,30 l soka od vloženih breskev, 0,15 l terana, 0,15 l vode in dodamo 5 žlic kristalnega sladkorja, 1 zavojček vanili sladkorja, 1/3 čajne žličke cimeta in nekaj klinčkov.
Mešanico pustimo vreti 5 minut in nato prelijemo pečen biskvit.
Pustimo počivati vsaj pol ure, nato narežemo na poljubne kocke ter postrežemo.
Čas priprave: 45 MINUT
Nasvet: BRESKVE LAHKO ZAMENJAMO S HRUŠKAMI
Sestavine za pekač 36*26 cm:
5 jajc
10 žlic kristalnega sladkorja
5 žlic moke
2 zavojčka vanili sladkorja (8g)
4 žlice mletega maka
5 žlic mleka
3 žlice olja
1 konzerva breskovega kompota (820 g)
0,15 l terana
nekaj klinčkov
1/3 čajne žličke mletega cimeta
Priprava:
5 jajc, 5 žlic kristalnega sladkorja in en zavojček vanili sladkorja penasto umešamo s pomočjo električnega mešalca (10 min - količina naraste za trikrat).
Stepeni masi dodamo 5 žlic mleka in 3 žlice olja, 5 žlic mletega maka in 5 žlic presejane moke.
Vse skupaj s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo premešamo ter ulijemo v namaščen pekač.
Maso v pekaču poravnamo.
Breskve odcedimo in narežemo na manjše kocke ter potrosimo po biskvitni masi.
Pekač položimo v ogreto pečico ter na 190°C pečemo 25 minut.
V kozico zlijemo 0,30 l soka od vloženih breskev, 0,15 l terana, 0,15 l vode in dodamo 5 žlic kristalnega sladkorja, 1 zavojček vanili sladkorja, 1/3 čajne žličke cimeta in nekaj klinčkov.
Mešanico pustimo vreti 5 minut in nato prelijemo pečen biskvit.
Pustimo počivati vsaj pol ure, nato narežemo na poljubne kocke ter postrežemo.
Ni komentarjev
Objavite komentar