Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ocvrta čebula - kot prigrizek in dodatek

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 10 minut
Nasvet: ocvrto čebulo ponudimo kot prigrizek ali uporabimo pri pripravi različnih jedi
golaž, ocvrta čebula, priprava ocvrte čebule, recepti iz čebule


Sestavine:
čebula
sol
moka
olje za cvrtje

Hitri nasvet:
- čebulo solimo ko je že ocvrta (če jo bomo solili pred cvrtjem, bo spustila tekočino in se ne bo hrustljavo ocvrla)
- ocvrte čebulne obročke raztrosimo po pekaču ter posušimo (obročki se bodo na zraku posušili in bodo še bolj hrustljavi) ; ocvrto čebulo shranimo v pokrito PVC posodo
- uporaba: za grizljanje ob pivu ; za pripravo pekovskih izdelkov ; za pripravo različnih omak, golažev, juh, cmokov ; kot dodatek k hitro pripravljenim jedem

Priprava:
Čebulo očistimo ter narežemo na tanke kolobarje.
Čebulne obročke tik pred cvrtjem posujemo z moko in na rahlo premešamo.

Čebulo cvremo v vročem olju (4 minute), da dobimo zlato-rjavo barvo.

Ocvrte čebulne obročke položimo na papirnat prtiček, da se odcedi maščoba.

Potrosimo s soljo, premešamo in že lahko uporabimo kot prigrizek k pivu ali kot pripomoček za zgoščevanje jedi, golaž, čebulni kruh...
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo