Zahtevnost: *****
Čas priprave: 10 minut
Nasvet: ocvrto čebulo ponudimo kot prigrizek ali uporabimo pri pripravi različnih jedi
Sestavine:
čebula
sol
moka
olje za cvrtje
Hitri nasvet:
- čebulo solimo ko je že ocvrta (če jo bomo solili pred cvrtjem, bo spustila tekočino in se ne bo hrustljavo ocvrla)
- ocvrte čebulne obročke raztrosimo po pekaču ter posušimo (obročki se bodo na zraku posušili in bodo še bolj hrustljavi) ; ocvrto čebulo shranimo v pokrito PVC posodo
- uporaba: za grizljanje ob pivu ; za pripravo pekovskih izdelkov ; za pripravo različnih omak, golažev, juh, cmokov ; kot dodatek k hitro pripravljenim jedem
Čebulo očistimo ter narežemo na tanke kolobarje.
Čebulne obročke tik pred cvrtjem posujemo z moko in na rahlo premešamo.
Čebulo cvremo v vročem olju (4 minute), da dobimo zlato-rjavo barvo.
Ocvrte čebulne obročke položimo na papirnat prtiček, da se odcedi maščoba.
Potrosimo s soljo, premešamo in že lahko uporabimo kot prigrizek k pivu ali kot pripomoček za zgoščevanje jedi, golaž, čebulni kruh...
Ni komentarjev
Objavite komentar