Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20 ure
Nasvet: priporočam, da se palačinke strežejo hladne z ohlajenim nadevom ; nadev lahko pripravite že v naprej, a če bo počival dalj časa bo dobil popolen okus, ki bo očaral
Sestavine za 23 palačink:
Testo:
0,50 l mleka
0,50 l hladne vode
2 jajca
1 ščepec soli
0,40 kg moke (tip 500)
1/2 čajne žličke pecilnega praška
Nadev:
0,41 g kisle smetane
0,25 l sladke smetane
0,14 kg kokosove moke
0,05 kg mlečne čokolade
5 žlic mletega sladkorja
5 žlic kristalnega sladkorja
Priprava:
V posodo zlijemo mleko in vodo, dodamo ščepec soli in dva jajca ter vse skupaj s kuhinjsko metlico dobro zmešamo.
Počasi dodajamo presejano moko (2 žlice moke pustimo) in vse skozi mešamo. Maso mešamo toliko časa, da dobimo gladko tekočo maso.
Maso pustimo počivati vsaj pol ure.
Pred pečenjem palačink: 2 žlice moke pomešamo s pecilnim praškom ter primešamo masi (pri tem načinu priprave boste dobili rahle palačinke).
Na vroči železni ali teflon ponvi spečemo palačinke in se potrudimo, da so čim tanjše.
Nadev:
Kislo smetano, 0.10 kg kokosove moke in 5 žlic mletega sladkorja dobro zmešamo in pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure.
Stepemo sladko smetano in primešamo masi, ki je počivala.
V teflon ponev damo 5 žlic kristalnega sladkorja in 5 žlic kokosove moke ter ob stalnem mešanju pražimo, da sladkor karamelizira (s postopkom dobimo zlato-rjavo barvo).
Praženo mešanico ohladimo.
Čokolado s pomočjo noža narežemo na tanke lističe ali jo preprosto grobo naribamo.
Hladno palačinko premažemo z nadevom ter potrosimo s čokolado in praženim kokosom ter zavijemo.
Serviranje:
Na servirno posodo dekorativno nanesemo nadev, nanj položimo zavito palačinko ter potrosimo s čokolado in praženim kokosom.
Ni komentarjev
Objavite komentar