Zahtevnost: *****
Čas priprave: 40 minut
Nasvet: leče ni potrebno predhodno namakati ; če jo predhodno namočimo se čas kuhanja zmanjša za 10 minut ; por vedno prvo narežemo na želeno obliko in šele nato ga operemo
Sestavine za 2 osebe:
0,20 kg leče
1/2 srednje velikega pora
1/3 srednje velikega jajčevca
1/2 čajne žličke naribane limetine lupine
1 vejica peteršilja
3 stroke česna
2 žlici ajvarja
1 žlica masla
sol, poper
noževa konica naribanega muškatnega oreščka
Predpriprava:
- lečo kuhamo v osoljeni vodi 30 minut ; odcedimo
- por narežemo na kolobarje, operemo v vodi ter odcedimo (por vedno prvo narežemo, šele na to ga operemo)
- jajčevec narežemo na majhne kocke
- peteršilj in česen fino sesekljamo
- naribamo limetino lupino
Priprava:
Na maslu prepražimo narezan por ter jajčevec, da dobi zlato-rjavo barvo. Dodamo sol, poper, muškatni orešček, ajvar, naribano limetino lupino ter pražimo 3 minute.
Dodamo sesekljan česen in peteršilj, ko česen zadiši, zalijemo z 0,10 l vode. Pustimo, da dobro prevre (3 minute).
Omaki dodamo odcejeno kuhano lečo, premešamo ter na najmanjšem dovodu energije dušimo 5 minut, da se leča navzame okusov omake.
Jed lahko pred serviranjem posujemo z naribanim parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar