Poleg
tega, da se nebesna znamenja razlikujejo po značajih, se razlikujejo tudi po
tem katero sladico obožujejo. Znano je, da pot do srca ljubljene osebe pelje
tudi preko želodca. Tako, da lahko tudi vsako osebo zapeljete s
seksi sladico in v njej zanetite strast.
Tukaj je rešitev. Poznati je treba le, katero nebesno
znamenje je naša tarča.
OVEN
Ovni imajo specifičen okus, a obožujejo želeje vseh vrst in
oblik, kisle sladice iz limone, rulado z malin, a ne morejo se uprli niti
kremni čokoladni torti. Ovni obožujejo
tudi penaste deserte, kot je mus s stepeno sladko smetano. Občasno se radi
odločijo tudi za zdrav desert, ki je pripravljen s svežega deserta, a od sadja
najbolj obožujejo slive, češnje, višnje in grozdje v kombinaciji z medom ali
jogurtom.
BIK
Bik najbolj uživa ob klasični čokoladni torti, ki jo
postrežemo z vanilijevim sladoledom ali stepeno smetano. Če tudi niste vešči
kuharskih veščin, ga lahko osvojite s preprostimi in enostavnimi deserti, kot
je čokoladni puding, ledena kocka ali katera koli sadna pita, kakršno mu
pripravlja njegova mama. Ko si bik želi pokazati svoje prave kulinarične
užitke, bo v restavraciji naročil flambirane banane, a na vas je, da se ne upirate
in pojeste kak visoko kalorični desert, saj on obožuje ženske, ki cenijo
odličen zalogaj.
DVOJČKA
Dvojčki najbolj obožujejo lahke in rahle kremaste deserte,
kot je čokoladna ali sadna krema prelita s sladkim prelivom. So veliki
ljubitelji miniaturnih tortic s smetano, še posebej sadnih, iz jagod in malin,
a obožujejo tudi bolj specifične sladolede, kot je pistacija ali lubenica.
Dvojčki veljajo za avanturiste v življenju in za mizo, tako, da bodo poizkusili
tudi sladolede z azijskim priokusom, kot je sladoled z ingverjem, zelenim čajem
ali kokosom. Skratka, dvojčki obožujejo preproste deserte, kot je žele iz
penine ali mangova torta.
RAK
Vse kar vsebuje čokolada. Tako se na kratko glasi opis
sladic, ki jih obožujejo raki. Nori so na tako imenovane »težke« sladice in
torte. Če želite ugoditi njegovemu okusu je vsekakor zmagovalna kombinacija Švarcvaldska
torta, saj na enem mestu dobi vse tisto kar obožuje, sadje, stepena sladka
smetana in kopico okusne čokolade, a vsekakor ne bo zavrnil tradicionalnih
sladic. Če se iznenada pojavi na vratih, s skrinje vzemite francoske rogljičke
s čokolado in jih specite, nasmeh na njegovem obrazu zagotovljen.
LEV
Levi niso prav veliki izbirčneži ko gre za sladico, a
vsekakor najraje izbere čokoladne deserte. Navdušili ga boste, če znate
pripraviti kako sladico ali torto s karamelnim nadevom ali prelivom. Vonj pite
z orehi, cimetom in jabolki jim vzpodbudi domišljijo, a prav enako jih navduši
vanilijev sladoled s čokoladni, karamelnim ali višnjevim prelivom. V poletnih
mesecih pa ga lahko očarate že s sadno solato in stepeno smetano.
DEVICA
Če je na mizi črna, mlečna in bela čokolada, bodo edino
device izbrale belo, tako, da je sladica narejena z belo čokolado prava stvar
za osvajanje pripadnikov tega znamenja. Ne ponudite jim močnih tort in sladic,
raje se odločite za nekaj lahkega, saj računajo kalorije in skrbijo za svojo
linijo. Uživajo ob lahkih sladicah iz skute in ob sadnih sladicah z jogurtom.
Kakor koli se to že sliši, piškot z mlekom je njihov priljubljen desert.
TEHTNICA
Nežne tehtnice obožujejo prav take sladice, lahke in penaste
na osnovi želatine, a struktura spominja na najbolj fino svilo. Obožujejo vse
torte in sladice s sadjem, a še posebej s tistim, ki je kiselkast. Obožujejo
sladice v katerih se okusi alkohol, a osvojite jih lahko tudi z jagodičastim
sadjem ali limono v kombinaciji s črno čokolado. Za posebne priložnosti
presenetite s sladico ali torto, ki ji je osnova temno pivo.
ŠKORPJON
Ognjeviti škorpijoni obožujejo kakršno koli sladico, ki je
namočena v alkoholu, a njihova top sladica je bajadera. Obožujejo tudi
čokoladne deserte obogatene z likerjem ali kavo. Če želite zapeljati škorpijona
mu postrezite na izviren način sladoled ali torto na osnovi kave. Polnjeni
čokoladni pralini ali temna čokolada pomaga škorpijonu prebuditi hormon sreče.
STRELEC
Ljudje rojeni v znaku strelca obožujejo neobičajno in
eksotično hrano, kot je ocvrta čokolada, koščice granatnega jabolka namočene v
alkoholu ali več slojna sladica narejena iz različnih pudingov, skratka
osvojite ga z desertom, ki ni običajen. Dobro se razumejo na kulinariko, zato
ga ne poizkusite zavesti s španskimi veterci namesto z domačimi. Strelec bo
takoj podpisal, če mu postrežete polnjene španske vetrce s kremo ali torto
polnjeno s plastmi sadja namočenega v liker in stepeno smetano. Zelo rad se
posladka tudi z baklavo ali francoskimi pekarskimi sladicami (rogljiček,
čokoladni kruhek, jabolčni žepek…)
KOZOROG
Preprosti kozorogi obožujejo čokoladni krof ali rogljič,
tako, da če želite zapeljati to nebesno znamenje vam bo pomagala pita z orehi in
čokolado ali banano ter sladolednim prelivom. Tradicionalne sladice, kot je
preprost biskvit z nadevom iz jabolk ali je polnjen s kremo iz skute bo tudi
osvojili kozoroga. Ne more se upreti
tudi mlečnemu šejku ali banana splitu.
VODNAR
Vodnarji obožujejo lahke sladice, sladolede in raznovrstne
biskvitne sladice. Obožujejo tudi jagode in borovnice v vseh mogočih sladkih
kombinacijah, še posebej v kombinaciji s stepeno smetano in eksotičnim likerjem.
So tudi ljubitelji vseh vrst in verzij profiterolov in princes krofov. Sladica na hitro je za vodnarje čokolada,
sladki kolači ali sadje s smetano, a zavedli jih boste tudi z namočenimi
piškoti v kremo iz mascarponeja s koščki sadja ali torto iz skute z višnjevim
prelivom.
RIBA
Večina rib obožuje enostavne sladice iz jagod z vanilijevim
ali čokoladnim sladoledom. So tudi veliki ljubitelji pit, še posebej obožujejo
breskvino. Po večerji jih presenetite s sladico iz banan ali ohlajeno skutino
torto, narejeno iz skute, jogurta in sladke smetane. Eksotično sadje, kot je
ananas, kokos, mango in kivi bo razveselil ribe v kakršni koli obliki, a
tradicionalna škatlica čokoladnih bonbonov v obliki srca kot darilo jih bo
močno navdušila.
kje pa so slike?
OdgovoriIzbrišiV pripravi je posodobljen članek s slikami in postopkom priprave, ki bo del kulinaričnega pripročnika KUHLA, ki izide v jesen.
OdgovoriIzbriši