Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svež zajtrk ali malica: Lignji s pesto genovese

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 20 minut
Nasvet: lignje lahko nadomestimo z osličem ali lososom ; uporabimo lahko tudi samo zelenjavo (popečene bučke, papriko in jajčevce)
recept lignji, kuharski recept lignji, ržen kruh, okusen sendvič


Sestavine za 1 osebo:
1 kos rženega kruha (debelina 1.5 cm)
2 očiščena lignja
4 tanke rezine jajčevca
sol, poper

Za pesto genovese (merca: skodelica 0,20 l):
2 skodelici svežih listov bazilike
1/3 skodelice pinjol
½  skodelice naribanega parmezana
½ skodelice olivnega olja
6 strokov česna
sol in poper 

Priprava pesto genovese:
Baziliko in pinjole s pomočjo paličnega mešalnika ali možnarja stlačite v fino gladko maso. Dodamo fino sesekljan česen in ponovno dobro pretlačimo.
Počasi dolivamo olivno olje ter cel čas mešamo, nato dodamo še parmezan ter po okusu sol in mleti poper.
Tako pripravljen pesto genovese spravimo v steklen kozarec, pokrijemo in spravimo v hladilnik (v hladilniku imamo pasto spravljeno  lahko najmanj 14 dni).
recept za pesto genovese, kulinarični recept pesto genovese, pesto genovese
Priprava prigrizka:
Kos rženega kruha prerežemo na pol ter na vroči teflon ponvi popečemo na obeh straneh.

Na olivnem olju popečemo lignje (7 min) in tanke kolobarje jajčevca, ki smo jih predhodno posolili ter popoprali.

Sestava prigrizka:
Popečen kos rženega kruha premažemo s pesto genovese, na to položimo dva kolobarja popečenega jajčevca. Pečene lignje narežemo na kolobarje in obložimo vrh prigrizka.

KUHARSKI NAMIG
Omaka pesto genovese (pripravimo s sladko smetano) postrežemo s testeninami ali njoki, namaz uporabimo za različne sendviče ali toaste, a s pesto genovese lahko osvežite tudi paradižnikovo solato.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo