Zahtevnost: *****
Čas priprave: 20 minut
Nasvet: lignje lahko nadomestimo z osličem ali lososom ; uporabimo lahko tudi samo zelenjavo (popečene bučke, papriko in jajčevce)
Sestavine za 1 osebo:
1 kos rženega kruha (debelina 1.5 cm)
2 očiščena lignja
4 tanke rezine jajčevca
sol, poper
Za pesto genovese (merca: skodelica 0,20 l):
2 skodelici svežih listov bazilike
1/3 skodelice pinjol
½ skodelice
naribanega parmezana
½ skodelice olivnega olja
6 strokov česna
sol in poper
Priprava pesto genovese:
Baziliko in pinjole s pomočjo paličnega mešalnika ali
možnarja stlačite v fino gladko maso. Dodamo fino sesekljan česen in ponovno
dobro pretlačimo.
Počasi dolivamo olivno olje ter cel čas mešamo, nato dodamo
še parmezan ter po okusu sol in mleti poper.
Tako pripravljen pesto genovese spravimo v steklen kozarec,
pokrijemo in spravimo v hladilnik (v hladilniku imamo pasto spravljeno lahko najmanj 14 dni).
Priprava prigrizka:
Kos rženega kruha prerežemo na pol ter na vroči teflon ponvi popečemo na obeh straneh.
Na olivnem olju popečemo lignje (7 min) in tanke kolobarje jajčevca, ki smo jih predhodno posolili ter popoprali.
Sestava prigrizka:
Popečen kos rženega kruha premažemo s pesto genovese, na to položimo dva kolobarja popečenega jajčevca. Pečene lignje narežemo na kolobarje in obložimo vrh prigrizka.
KUHARSKI
NAMIG
|
Omaka
pesto genovese (pripravimo s sladko smetano) postrežemo s testeninami ali
njoki, namaz uporabimo za različne sendviče ali toaste, a s pesto genovese
lahko osvežite tudi paradižnikovo solato.
|
Ni komentarjev
Objavite komentar