Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,15 ure
Nasvet: kumarični kis lahko zamenjate za rdeč vinski kis ; namesto krompirja lahko kot prilogo ponudite popečeno polento
Sestavine za 3 osebe:
0,50 kg kuhanih govejih vampov
2 srednje veliki čebuli
1/3 zelene paprike
2 srednje velika paradižnika
4 stroke česna
2 lovorjeva lista
1/2 čajne žličke majarona
3 žlice kumaričnega kisa
4 žlice olivnega olja
5 žlic krušnih drobtin
9 manjših krompirjev
sol, poper
Priprava:
Narezane in kuhane goveje vampe operemo ter odcedimo.
Zelenjavo (čebula, paprika, paradižnik) operemo, očistimo ter narežemo na manjše kocke.
Zelenjavo z dodatkom olivnega olja prepražimo (5 min), dodamo oprane ter odcejene vampe, solimo (1 čajna žlička), popramo (noževa konica), dva lovorjeva lista ter pol čajne žličke majarona.
Premešamo in pražimo 10 minut.
Kozico pokrijemo ter na najmanjšem ognju dušimo 30 minut - nekajkrat premešamo.
Dušene vampe potrosimo s krušnimi drobtinami in dodamo sesekljan česen.
Ko česen zadiši, zalijemo z 0,60 l vode in kumaričnim kisom.
Pokrito kuhamo pol ure na najmanjšem dovodu toplotne energije.
Priloga: izberemo manjše krompirčke - jih olupimo in operemo ter skuhamo v slani vodi (20 min).
Ni komentarjev
Objavite komentar