Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Beli kolač z višnjami

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut / 2,35 ure
Nasvet: kokosovo moko lahko nadomestite s kokosovimi kosmiči ; sladico lahko naredimo tudi v stekleni posodi in strežemo s pomočjo zajemalke ali žlice za sladoled
kompot višnje, torta, kolač, recept za sladice


Sestavine ( za pekač potica - 30*12*8cm):
0,30 kg bebe piškotov (3/4 zavitka)
4 beljake
0,27 kg sladkorja
4 žlice kokosove moke
4 žlice mascarpone kreme
2 pesti vloženih višenj
2 čajni žlički kave
1 žlica ruma
0,15 l tekoče sladke smetane

Priprava:
Beljake stepemo v trd sneg.

Sladkor skuhamo do stopnje sirup (kristalni sladkor položimo v kozico ter prelijemo z vodo - voda naj sega za en prst nad sladkorjem). Pustimo vreti 10 minut.

Sladkor je pravilno skuhan, ko dobimo gosto tekočino.

Trdi sneg iz beljakov mešamo na najvišji hitrosti z električnim mešalnikom in počasi prilivamo sladkorni sirup. Mešamo toliko časa, da se masa ohladi (cca 7 minut).
Ohlajeni masi dodamo mascarpone kremo ter kokosovo moko in dobro premešamo.

Pekač za potico obložimo s pvc folijo.
Skuhamo kavo z 0,15 litra vode. 

Kavo precedimo ter ji primešamo tekočo sladko smetano ter rum.

Bebe piškote pomakamo v mešanico kave ter smetane in obložimo dno pekača.
Na zložene piškote položimo 8 žlic nadeva, poravnamo ter potrosimo z eno pestjo višenj s kompota.

Vse skupaj ponovno obložimo s piškoti, ki jih namakamo v mešanico kave in tekoče sladke smetane z dodatkom ruma.
Ponovimo postopek (8 žlic nadeva ter ena pest višenj iz kompota).
Vse skupaj obložimo z bebe piškoti, ki jih namakamo v pripravljeno tekočino.

Pripravljeno sladico položimo počivati v hladilnik vsaj za dve ure.
Pekač pokrijemo s servirnim krožnikom, obrnemo ter odstranimo pekač ter pvc folijo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo