Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut / 2,35 ure
Nasvet: kokosovo moko lahko nadomestite s kokosovimi kosmiči ; sladico lahko naredimo tudi v stekleni posodi in strežemo s pomočjo zajemalke ali žlice za sladoled
Sestavine ( za pekač potica - 30*12*8cm):
0,30 kg bebe piškotov (3/4 zavitka)
4 beljake
0,27 kg sladkorja
4 žlice kokosove moke
4 žlice mascarpone kreme
2 pesti vloženih višenj
2 čajni žlički kave
1 žlica ruma
0,15 l tekoče sladke smetane
Priprava:
Beljake stepemo v trd sneg.
Sladkor skuhamo do stopnje sirup (kristalni sladkor položimo v kozico ter prelijemo z vodo - voda naj sega za en prst nad sladkorjem). Pustimo vreti 10 minut.
Sladkor je pravilno skuhan, ko dobimo gosto tekočino.
Trdi sneg iz beljakov mešamo na najvišji hitrosti z električnim mešalnikom in počasi prilivamo sladkorni sirup. Mešamo toliko časa, da se masa ohladi (cca 7 minut).
Ohlajeni masi dodamo mascarpone kremo ter kokosovo moko in dobro premešamo.
Pekač za potico obložimo s pvc folijo.
Skuhamo kavo z 0,15 litra vode.
Kavo precedimo ter ji primešamo tekočo sladko smetano ter rum.
Bebe piškote pomakamo v mešanico kave ter smetane in obložimo dno pekača.
Na zložene piškote položimo 8 žlic nadeva, poravnamo ter potrosimo z eno pestjo višenj s kompota.
Vse skupaj ponovno obložimo s piškoti, ki jih namakamo v mešanico kave in tekoče sladke smetane z dodatkom ruma.
Ponovimo postopek (8 žlic nadeva ter ena pest višenj iz kompota).
Vse skupaj obložimo z bebe piškoti, ki jih namakamo v pripravljeno tekočino.
Pripravljeno sladico položimo počivati v hladilnik vsaj za dve ure.
Pekač pokrijemo s servirnim krožnikom, obrnemo ter odstranimo pekač ter pvc folijo.
Ni komentarjev
Objavite komentar