Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: sveže breskve lahko nadomestimo z vloženimi ; jagodno vino lahko zamenjamo s teranom (0,15 l terana 0,05 l vode) ter recepturi dodamo eno žlico sladkorja
Sestavine za 2 osebe:
2 breskve
1/2 manga
1 čajna žlička naribane limonine lupine
2 žlice kreme mascarpone
0,20 l jagodnega vina (Bishe)
3 žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (10g)
2 žlice celih mandeljnov
3 piškote (albert, bebi...)
1 ščepec cimeta
0,10 l sladke smetane
Priprava:
Breskvo operemo, odstranimo koščico ter narežemo na večje krhlje (z ene breskve štiri kose).
V kozico položimo krhlje breskve, dodamo tri žlice sladkorja, vanili sladkor, ščepec cimeta, prelijemo z vinom ter kuhamo 10 minut.
Odstavimo ter pustimo, da se vse skupaj ohladi.
Tekočina se med ohlajanjem zgosti.
Piškote po izboru in cele mandeljne fino zmeljemo.
Ohlajene breskve odstranimo. Gosti tekočini dodamo mlete piškote in mandeljne, kremo mascarpone ter s pomočjo kuhinjske metlice dobro zmešamo v gladko maso.
Polovico očiščenega manga, eno čajno žličko naribane limonine lupine in 0.05 l hladne vode dobro zmeljemo v gladko tekočino.
Na krožnik položimo eno zvrhano žlico kreme ter dekorativno oblikujemo.
Kremo obložimo s kuhanimi breskvami ter prelijemo z mangovim prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar