Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladna lasagna

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut / 2,25 ure
Nasvet: ribano čokolado lahko nadomestimo s kokosovimi kosmiči ali rezanimi mandeljnirecept za biskvit, biskvit torta, čokoladna torta


Sestavine za 5 osebe:
6 jajc
5 žlic moke
6 žlic sladkorja
3 žlice mleka
2 žlice
1/2 čajne žličke pecilnega praška 
0,50 kg kreme mascarpone
4 žlice lešnikov namaz (nutela)
0,10 l sladke smetane
3 žlice ruma
1 zavitek vanili sladkorja
0,07 kg jedilne čokolade

Postopek:
Beljake ločimo od rumenjakov.
Beljakom dodamo tri žlice kristalnega sladkorja.

Rumenjakom dodamo presejano moko, 3 žlice kristalnega sladkorja, olje, mleko in pecilni prašek.
Rumenjake z dodatki s pomočjo električnega mešalnika dobro zmešamo, da dobimo gladko maso.

Z beljakov in sladkorja stepemo trd sneg.
Stepenim rumenjakom dodamo sneg in ga s pomočjo kuhinjske metlice narahlo umešamo.

S pripravljenega testa naredimo dve roladi velikosti približno 30*25cm (debeline 0,5cm).

Pečemo v ogreti pečici na peki papirju na  210°C, 8 minut.
V posodo položimo kremo mascarpone, lešnikov namaz, rum, vanili sladkor in sladko smetano.
S pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko maso.
Pečeni roladi prerežemo na tri dele, tako, da dobimo šest kosov.

Testo namažemo s kremo in potrosimo z naribano čokolado ter pokrijemo z drugim biskvitom. Postopek ponavljamo, da ob koncu dobimo vrhnjo plast - biskvit.

Nadevano sestavljenko narežemo na pet delov ter vsak del posebej premažemo s kremo in potrosimo z naribano čokolado (s tem postopkom dobimo videz lasagne). Postavimo v hladilnik ter pustimo počivati vsaj 2 ure.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo