Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut / 2.25 ure
Nasvet: kokosovo moko lahko nadomestite z mletimi lešniki, mandeljni ali orehi
Sestavine:
Biskvit:
4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice moke
1/3 čajne žličke pecilnega praška
3 žlice mleka
1 žlica olja
Nadev:
0,50 margarine
4 žlice lešnikove kreme (nugat)
1 reber jedilne čokolade
0,10 l sladke smetane
5 žlic sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
2 žlice ruma
3 žlice kokosove moke
Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov.
Rumenjakom dodamo moko, 2 žlice sladkorja, pecilni prašek, mleko in olje.
Beljakom dodamo 2 žlice sladkorja.
Rumenjake z dodatki zmešamo v gladko maso.
Beljake s sladkorjem stepemo v trd jajčni sneg.
Masi z rumenjakov dodamo polovico stepenega snega in dobro premešamo.
Dodamo še drugo polovico snega ter s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo umešamo.
Testo zlijemo na peki papir in oblikujemo pravokotnik debeline pol centimetra.
Biskvit za rolado pečemo v ogreti pečici na 210°C, 8 minut.
Ko je biskvit pečen ga potrosimo z nekaj sladkorja ter ga skupaj z peki papirjem zavijemo v zavitek.
Biskvit za rolado odvijemo ter odstranimo peki papir.
Na biskvit damo 2/3 nadeva ter ga razmažemo čez celoten biskvit.
Biskvit z namazanim nadevom zavijemo v zavitek in ga premažemo s preostankom nadeva.
Potrosimo s kokosovo moko ter položimo v hladilnik vsaj za 2 ure.
Rolado narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar