Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladna rolada

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut / 2.25 ure
Nasvet: kokosovo moko lahko nadomestite z mletimi lešniki, mandeljni ali orehi
recept za sladice, kulinarični recept rolada, biskvit za rolado, čokoladna rolada


Sestavine:
Biskvit:
4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice moke
1/3 čajne žličke pecilnega praška
3 žlice mleka
1 žlica olja

Nadev:
0,50 margarine
4 žlice lešnikove kreme (nugat)
1 reber jedilne čokolade
0,10 l sladke smetane
5 žlic sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
2 žlice ruma
3 žlice kokosove moke

Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov.
Rumenjakom dodamo moko, 2 žlice sladkorja, pecilni prašek, mleko in olje.

Beljakom dodamo 2 žlice sladkorja.
Rumenjake z dodatki zmešamo v gladko maso.

Beljake s sladkorjem stepemo v trd jajčni sneg.
Masi z rumenjakov dodamo polovico stepenega snega in dobro premešamo. 
Dodamo še drugo polovico snega ter s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo umešamo.

Testo zlijemo na peki papir in oblikujemo pravokotnik debeline pol centimetra.
Biskvit za rolado pečemo v ogreti pečici na 210°C, 8 minut. 

Ko je biskvit pečen ga potrosimo z nekaj sladkorja ter ga skupaj z peki papirjem zavijemo v zavitek.
V posodo položimo sladko smetano, omehčano margarino (pustimo jo na sobni temparaturi približno pol ure), lešnikov namaz (nugat), sladkor, vanili sladkor, stopljeno čokolado (stopimo na sopari) in rum ter s pomočjo električnega mešalnika na največji moči zmešamo v gladko maso (cca 6 min).
Biskvit za rolado odvijemo ter odstranimo peki papir.

Na biskvit damo 2/3 nadeva ter ga razmažemo čez celoten biskvit.
Biskvit z namazanim nadevom zavijemo v zavitek in ga premažemo s preostankom nadeva.

Potrosimo s kokosovo moko ter položimo v hladilnik vsaj za 2 ure.

Rolado narežemo na poljubne kose.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo