Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,10 URE
Nasvet: MLETO MESO LAHKO NADOMESTIMO Z MEŠANICO POPEČENE ZELENJAVE (BUČKE, PAPRIKA, PARADIŽNIK) ; JAJČEVEC NADOMESTIMO S KROMPIRJEM IN DOBIMO KLASIČNO MUSAKO
Sestavine za 4 osebe (pekač premer 28cm):
0,50 kg mešanega mletega mesa
1 srednje velika čebula
1 srednje veliko korenje
1/4 srednje velike kolerabe
1/2 paprike
10 srednje velikih krompirjev
1 srednje velik jajčevec
1 jajce
3 žlice moke
1 žlica paradižnikove mezge
4 stroke česna
4 žlice olivnega olja
sol, poper, timijan, majaron, lovorjev list
Priprava:
- čebulo očistimo ter sesekljamo
- korenje in kolerabo očistimo ter naribamo
- papriko očistimo ter narežemo na majhne kocke
- česen očistimo ter sesekljamo
Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, zelenjavo (korenje, koleraba, paprika) in začinime (sol, poper, timijan in lovorjev list). Pražimo 8 minut.
Dodamo česen.
Ko česen zadiši dodamo paradižnikovo mezgo, majaron in 0,15 l vode. Pustimo, da dobro prevre (3 minute).
Krompir očistimo, operemo ter narežemo na tanke kolobarje.
Položimo ga v kozico, zalijemo s hladno vodo ter dodamo ščepec soli.
Krompir blanširamo (ko zavre ga kuhamo 5 minut) ter odcedimo.
Jajčevec operemo, narežemo na tanke kolobarje, posolimo ter popečemo v ponvi na obeh straneh.
V pekač stresemo blanširan krompir ter ga poravnamo.
Po krompirju potrosimo praženo meso z zelenjavo.
Mesni nadev obložimo s popečenimi kolobarji jajčevca.
V pvc kozici zmešamo eno jajce, tri žlice moke, ščepec soli in popra ter 0,20 l hladne vode.
S prelivom prelijemo musako ter postavimo v ogreto pečico.
Pečemo 40 minut na 200°C.
Ko je musaka pečena, jo damo s pečice in pustimo stati 5 minut, da se umiri.
Ni komentarjev
Objavite komentar