Zahtevnost: *****
Čas priprave: 15 MINUT
Nasvet: nadevan paradižnik ponudimo kot hladno predjed ; prileže se tudi kot poletna osvežitev ob večerih
Sestavine za 4 osebe:
4 srednje veliki paradižniki
0,15 kg mozzarelle
2 žlice celih mandeljnov
2 žlice izkoščičenih črnih oliv
2 žlice vloženih višenj
1/2 manga
0,18 kg vloženih pelatov (1/3 konzerve 480g)
2 žlice vodke
1 limona
sol, poper, rožmarin, bazilika
Priprava:
Paradižnik operemo ter odrežemo zgornji del (1,5 cm).
S pomočjo žlice izdolbemo sredico paradižnika.
Nadev:
- višnje odcedimo
- olive odcedimo ter prerežemo čez pol
- mango očistimo ter narežemo na kocke velikosti polovice olive
- mandeljne prerežemo na pol
- mozzarello narežemo na kocke velikosti pol olive
Vse sestavine položimo v posodo, prelijemo s sokom polovice limone, dodamo ščepec soli in grobo mleti tribarvni poper ter premešamo.
Izdolbeni sredici paradižnikov dodamo pelate, sok polovice limone, ščepec soli in grobo mleti tribarvni poper, vodko ter ščepec rožmarina in bazilike.
S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko tekočino.
Paradižnik nadevamo z nadevom ter pokrijemo z zgornjim delom paradižnika.
Omako in nadevane paradižnike dobro ohladimo.
Na krožnik vlijemo omako in nanjo postavimo nadevan paradižnik.
Na koncu vse skupaj potrosimo s sesekljano svežo baziliko.
Ni komentarjev
Objavite komentar