Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščanec v solati z rakovimi palčkami na polenti

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: sveže palčke z okusom raka najdete v večjih in bolje založenih trgovinah ; termična obdelava ni potrebna ; postrežete jih lahko tudi kot hladni prigrizek z limetino omako ali pripravite s testeninami ; jed lahko ponudimo tudi kot hladno predjed


Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg piščančjih prs brez kosti in kože
0,20 kg palčk z okusom raka
1 konzerva rdečega fižola (480g)
1 manjše korenje
8 žlic koruznega zdroba (polenta)
1 žlica masla
sol, tribarvni grobo mleti poper
1/2 čajne žličke začimbe kurkuma 
0,25 l sladke smetane
4 žlice bučnega olja
4 žlice vinskega kisa
2 stroka česna

Priprava:
8 žlic polente skuhamo v 25-ih žlicah vode z dodatkom žličke masla in ščepca soli.

Kuhano polento razdelimo na štiri krožnike ter jo s pomočjo mokre žlice oblikujemo v tanek krog.

Krožnike postavimo v hladilnik, da se oblikovana polenta ohladi.
Piščančja prsa začinimo s soljo in poprom ter spečemo na ponvi ali v pečici. Pečena prsa narežemo na kocke velikosti fižola.

Sveže palčke z okusom raka (uporabimo lahko tudi zmrznjene, ki jih predhodno skuhamo) narežemo na tanke kolobarje (4 palčke pustimo cele za dekoracijo).
Korenje očistimo ter naribamo na rezance.

Fižol s konzerve operemo ter odcedimo.

V skledo položimo narezanega piščanca in palčke z okusom raka, fižol, korenje, sesekljan česen, sol po okusu, 0,10 l sladke smetane, začimo kurkuma, vinski kis ter bučno olje. Vse skupaj dobro premešamo.

Serviranje: Na polenti naredimo kupček s solato, na njega položimo palčko z okusom raka, pokapamo s sladko smetano ter potrosimo s tribarvnim grobo mletim poprom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo