Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rafaelo rožica

0
Zahtevnost:   *****
Čas priprave: 1.5 ure
Nasvet: posodo za kuhanje kave lahko nadomestimo z zajemalko in temu primerno narežemo krajše trakove (odvisno od velikosti )
recept za rafaelo, recept za sladico, recepti za sladice


Sestavine za 4 osebe:
1 zavitek valjanega svežega listnatega testa (275g)
0,20 l sladke smetane
0,20 kg kisle smetane
0,08 kg kokosove moke
5 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
4 mandeljne
2 rebra jedilne čokolade
2 žlice olja
1 jajce

Priprava:
Listnato testo razvijemo ter narežemo na trakove širine 1.5cm in dolžine 15 cm.
Jekleno posodo za kuhanje kave ovijemo v peki papir.

(pri navedenem receptu se uporabljala posoda za kuhanje kave - višina 9cm, premer 9cm)
Za vsako košarico uporabimo devet trakov testa. Trakove križno polagamo, da je ob koncu prekrito celotno dno posode.

Jajce razžvrkljamo in premažemo testo.

Obloženo jekleno posodo položimo v pečico ter pečemo 12 minut na 200°C.

Ko je košarica pečena jo damo iz pečice ter pustimo, da se dobro ohladi (vsaj pol ure - s tem bomo dobili trdno košarico).
Sladko smetano stepemo. Nato dodamo kislo smetano, kristalni sladkor, vanili sladkor in kokosovo moko (malo prihranimo za konec, za posip) ter dobro premešamo. V hladilniku pustimo počivati vsaj pol ure, da se okusi prepojijo.

Košarico s testa obrnemo ter previdno odstranimo posodo za kuhanje kave ter peki papir.

Nad soparo stopimo čokolado z dodatkom dveh žlic olja.

Konice košarice s pomočjo žlice pokapamo s čokolado.

V košarico damo dve žlice nadeva, nanj položimo mandelj ter ga prelijemo s čokolado. Ob koncu notranjost košarice potrosimo s kokosovo moko.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo